Σάββατο 31 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δύο νεκροί σε οικοδομές

Ενα παλικάρι 23 χρόνων κι ένας 55χρονος, που ήταν αναγκασμένος να δουλεύει στη σκαλωσιά

Δύο νεκροί οικοδόμοι στην Αθήνα και στο Ναύπλιο προστέθηκαν χτες και προχτές στο μακρύ μαύρο κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την ασυδοσία που έχει επιτρέψει να επικρατεί στους χώρους εργασίας η κυβέρνηση, θυσιάζοντας στο βωμό του κέρδους τις ζωές των εργατών. Αλλωστε, ο τραγικός αριθμός των 188 νεκρών εργατών την προηγούμενη χρονιά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των οικοδόμων για την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ο νεκρός οικοδόμος στην Αθήνα ήταν ο 23ος μόνο στο Λεκανοπέδιο και από τις αρχές της χρονιάς κι αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, καθώς κανένας επίσημος φορέας δεν κάνει καταγραφή.

Συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι στο Ναύπλιο, ο 55χρονος οικοδόμος Παναγιώτης Κορολής άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή πάνω σε σκαλωσιά οικοδομής στο Ναύπλιο.

Ο εργάτης έπεσε νεκρός, την ώρα που βρισκόταν σε σκαλωσιά ανεγειρόμενης οικοδομής, όπου δούλευε μαζί με το γιο του και άλλους τρεις συναδέλφους, χωρίς κανείς να μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια. Μάλιστα, για τη μετάβασή του στο νοσοκομείο - από το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε - χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τον ανάλογο εξοπλισμό της, προκειμένου να απεγκλωβιστεί, καθώς το σημείο και το ύψος στο οποίο βρισκόταν, δεν ήταν δυνατή η μετακίνησή του με άλλο τρόπο. Στο νοσοκομείο Ναυπλίου όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα καθώς είχε ήδη εκπνεύσει.

Τραγικό θάνατο βρήκε προχτές στις 5 το απόγευμα ο 23χρονος πλακάς Νίκος Πετρογιάννης, όταν εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ και συνεθλίβη μεταξύ 4ου και 5ου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Βερανζέρου 13 στην πλατεία Κάνιγγος, στην οποία γίνονταν εργασίες επισκευών. Σύμφωνα με τις κεντρικές υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας και την Πυροσβεστική που βρέθηκαν εκεί ο άτυχος εργάτης την ώρα που μετέφερε πλακάκια, από άγνωστη αιτία, εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ το οποίο έπεσε με αποτέλεσμα να συνθλιβεί, ανάμεσα στους δύο ορόφους και να βρει ακαριαίο θάνατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ