Σάββατο 31 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Να ανατραπεί το αντεργατικό ωράριο

Σε πάλη και οργάνωση του αγώνα σε κάθε υποκατάστημα, καλεί όλους τους τραπεζοϋπάλληλους η ΕΣΑΚ εργαζομένων στις τράπεζες σε ανακοίνωση, για να ανατρέψουν το αντεργατικό ωράριο στις τράπεζες με το οποίο συμφώνησε η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ και ξεκινάει η εφαρμογή του από τη Δευτέρα 2 του Σεπτέμβρη με παράταση του ωραρίου συναλλαγών κατά 30 λεπτά.

Οπως σημειώνει ειδικότερα η ΕΣΑΚ, πρόκειται για αντεργατική εξέλιξη που χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα και υπηρετεί τους στόχους της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών.

Αναφερόμενη στους στόχους κυβέρνησης- τραπεζιτών σημειώνει: «Θέλουν τις τράπεζες ανοιχτές από το πρωί έως το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα. Σχεδιάζουν την καθιέρωση της βάρδιας, προωθούν το απαράδεκτο καθεστώς της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων».

Η ΕΣΑΚ καταγγέλλει ακόμα την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, ότι είναι ταυτισμένη με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Οπως σημειώνει, έχει υιοθετήσει και στηρίξει τις αναδιαρθρώσεις που προωθούν οι τραπεζίτες και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας. Υπέγραψε την παράταση του ωραρίου συναλλαγών και μιλάει στο όνομα δήθεν της εξυπηρέτησης του πολίτη. Προσπαθεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους μιλώντας για μείωση των ωρών εργασίας. Δηλώνει έτοιμη να περιφρουρήσει το ωράριο εργασίας από πιθανές παραβιάσεις. Ζητάει από την εργοδοσία να τηρήσει τη σύμβαση.

«Λόγια του αέρα, ελιγμοί, προσχήματα», τονίζει η ΕΣΑΚ, και συμπληρώνει: Παραβιάζεται χρόνια το ωράριο εργασίας και συναλλαγών, καταστρατηγούνται οι συλλογικές συμβάσεις και οι εσωτερικοί οργανισμοί, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις, επεκτείνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, περνάνε αντεργατικοί νόμοι και η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ τηρεί «σιγήν ιχθύος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ