Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
«Διαστάσεις»...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Ο διάλογος είναι αναγκαίος εντός της διεθνούς κοινότητας, ώστε ο καθένας να μπορεί να κρίνει», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Κόλιν Πάουελ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στο βρετανικό BBC, τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο επιστροφής των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Βαγδάτη παραμένει ανοιχτό...

Πετάει το γάντι στους «συμμάχους» ή..; Πάντως, με τις δηλώσεις αυτές ο Πάουελ ενέτεινε τη φημολογία περί «χάσματος» εντός της αμερικανικής κυβέρνησης, που πήρε διαστάσεις με αφορμή την επίθεση κατά του Ιράκ και πυροδοτήθηκε ακόμη περισσότερο από δημοσίευμα του περιοδικού Time, περί «παραίτησης». Τελικά, η παραίτηση μετατίθεται για τον Ιανουάριο του 2005, δηλαδή με τη λήξη της προεδρικής θητείας!

Συγκεκριμένα, το Time επικαλούμενο δηλώσεις στενού συνεργάτη του Πάουελ, ο οποίος παρατηρεί ότι ακόμα και στην περίπτωση που ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, επανεκλεγεί, ο υπουργός Εξωτερικών δε θα θελήσει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μόνο το ενδεχόμενο τεράστιας διπλωματικής νίκης, όπως στη Μέση Ανατολή, θα μπορούσε να οδηγήσει τον Πάουελ να παραμείνει στη θέση του. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάουελ ενοχλήθηκε τα μάλα, όταν δεν κλήθηκε, και φυσικά δεν παρέστη, στη συνάντηση Ασφαλείας, που έγινε πριν από μέρες στο ράντσο του Αμερικανού Προέδρου στο Τέξας.

Το περιοδικό σχολιάζει, τέλος, ότι στην περίπτωση που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών παραιτηθεί, η αποχώρησή του θα είναι ένα πολιτικό πλήγμα για τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς θα χαθεί μια μετριοπαθής φωνή, ικανή να διευρύνει την εκλογική βάση του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ