Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πήρε το πιστοποιητικό εγγραφής το ΚΕΚΡ - ΚΚΡ

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση Ν. Γκαριφούλινα).--

Ο μαραθώνιος μισού χρόνου για την εγγραφή του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ στη νέα χάρτα πολιτικών κομμάτων του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης, επιτέλους έλαβε τέλος. Στις 28 Αυγούστου, το πιστοποιητικό εγγραφής υπ' ?αριθμόν 1027746000281 για την εγγραφή του πολιτικού κόμματος «Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - των κομμουνιστών της Ρωσίας» παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του κόμματος στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ετσι, το κόμμα με ιστορία πλέον 11 χρόνων, πήρε και επίσημα την άδεια νόμιμης πολιτικής δραστηριότητας σύμφωνα με το νέο «Νόμο για τα Πολιτικά Κόμματα» της κυβέρνησης Πούτιν.

Η ηγεσία και όλα τα μέλη του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ εκφράζουν ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς όλους εκείνους που πάλεψαν μαζί κατά της πρότερης άδικης απόρριψης - απ' το υπουργείο Δικαιοσύνης - της αίτησης εγγραφής ενός κόμματος, που εξαιτίας της αγωνιστικής δράσης του έχει απήχηση στον εργατικό κόσμο της Ρωσίας και άλλων χωρών. Το ΚΕΚΡ - των κομμουνιστών της Ρωσίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, ιδιαίτερα, στους κομμουνιστές της Ελλάδας που έδειξαν έμπρακτα και έγκαιρα αλληλεγγύη και φιλική βοήθεια.

Ετσι, τώρα - και σύμφωνα με το νόμο... - το ΚΕΚΡ - των κομμουνιστών της Ρωσίας ξεκινά τις προετοιμασίες του για τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2003.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ