Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Απλούστευση» - κοροϊδία στις διαδικασίες αποζημίωσης

Την άμεση χορήγηση της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς της Αθήνας κατά την πλημμύρα της 8ης του Ιούλη προβλέπει χτεσινή Υπουργική Απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά μόνον αν οι ιδιοκτησίες τους δεν έπαθαν ζημιές στο φέροντα οργανισμό και, επιπλέον, η δαπάνη επισκευής δεν ξεπερνά τις 4.500 ευρώ (1,5 εκατ. δρχ.). Πρόκειται ουσιαστικά για μια απόφαση-κοροϊδία, που υποτίθεται ότι υλοποιεί τις κυβερνητικές υποσχέσεις περί απλούστευσης των διαδικασιών, ενώ δεν περιλαμβάνει ούτε αυτούς που έπαθαν μεγάλες ζημιές (άνω των 4.500 ευρώ) ούτε τους επαγγελματίες που έχασαν πάγια υποδομή ή εμπορεύματα...

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, όσοι θα κάνουν χρήση των προβλέψεων αυτών θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στις αντίστοιχες Υπηρεσίες Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, οι οποίες θα συστήνουν διμελείς επιτροπές που θα προβαίνουν σε αυτοψία και θα συντάσσουν αναλυτικό προϋπολογισμό δαπάνης και θα εγκρίνουν το ποσό. Οι ιδιοκτήτες αυτοί για να πάρουν το ποσό θα πρέπει να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι παραιτούνται της παροχής επιπλέον Δωρεάν Κρατικής Αρωγής και του άτοκου δανείου. Σημειώνεται ότι περισσότερα χαρτιά χρειάζονται όσοι πλημμυροπαθείς έχουν συνιδιοκτησία με άλλους σε κτίρια που έπαθαν ζημιές και θέλουν να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία.

Στο μεταξύ και στο πλαίσιο των ημιμέτρων που ανακοίνωσε προχτές η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης, διευκρίνισε χτες:

Από τη Δευτέρα προσλαμβάνεται έκτακτο προσωπικό στο Δήμο Μοσχάτου (50 άτομα) και στο Ρέντη (30 άτομα), το οποίο σε συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα διατεθεί στη δύναμη επιτήρησης της συγκεκριμένης περιοχής του Κηφισού. Θα δοθεί οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη πρόσθετων μέτρων αποκατάστασης των δήμων της περιοχής και της Νομαρχίας Πειραιά. Από τη Δευτέρα θα λειτουργούν στους Δήμους Ρέντη, Μοσχάτου και στο Διαμέρισμα του Φαλήρου Πειραιά Κέντρα Πληροφόρησης των πολιτών για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Οι πληγέντες μπορούν στον αριθμό 0104859900, να ενημερωθούν για την έκδοση δανείων και την επιτάχυνση των πενιχρών αποζημιώσεων. Τέλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών στις υποδομές των δήμων και την επόμενη βδομάδα θα ξεκινήσει η εκταμίευση χρημάτων για την αποκατάστασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ