Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΣΧΑΤΟ - ΡΕΝΤΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μόνο ο αγώνας θα φέρει λύσεις
  • Να καταλαγιάσουν την οργή του κόσμου επιχείρησαν στη χτεσινή συγκέντρωση οι προσκείμενοι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δήμαρχοι
  • Να πιέσουν με οργανωμένο αγώνα τον μοναδικό υπεύθυνο για την καταστροφή που υπέστησαν, δηλαδή το κράτος, κάλεσε τους πληγέντες ο Κ. Τζατζάνης

Την ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης πραγματικών αποζημιώσεων από το κράτος για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Κ. Τζατζάνης, μιλώντας στο χτεσινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των κατοίκων των Δήμων Μοσχάτου, Ρέντη και Πειραιά. Εκατοντάδες ήταν οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Π. Ράλλη και Κηφισού, εκφράζοντας την οργή τους, αλλά και την αγωνία τους για το αν το κράτος θα αποκαταστήσει τις καταστροφές που το ίδιο με την εγκληματική του πολιτική προκάλεσε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «Πειραιάς - Αναγέννηση» απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους μιλώντας από την ντουντούκα, αφού οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, θεωρώντας προφανώς εργολαβία τους τη χτεσινή συγκέντρωση, δεν του επέτρεψαν να μιλήσει στο μικρόφωνο. Επιπλέον, μόλις τελείωσε την ομιλία του, ο δήμαρχος Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης βιάστηκε να στείλει τον κόσμο πίσω στα πλημμυρισμένα σπίτια του, φοβούμενος να ακούσει οποιαδήποτε άλλη φωνή κριτικής στην κυβέρνηση που τον στηρίζει.

Κοινός τόπος στις ομιλίες της νομάρχη Πειραιά, Μ. Τσανάκη και των δημάρχων Μοσχάτου Τ. Παπαντώνη, Πειραιά Γ. Αγραπίδη και Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη ήταν η επιφανειακή κριτική στην κυβέρνηση, προσπαθώντας ταυτόχρονα να απομακρύνουν τον κόσμο από κάθε σκέψη αγωνιστικής διεκδίκησης πραγματικών αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν. Ακόμη κανείς δεν τόλμησε να πει το παραμικρό για τον «εθνικό στόχο» της Ολυμπιάδας, που στο όνομά του καταστρέφεται ό,τι έχει μείνει όρθιο από το φυσικό περιβάλλον της Αττικής. Τέτοια ήταν η «πρεμούρα» των εκπροσώπων του δικομματισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δεν ανακοίνωσαν καν από τα μικρόφωνα την παρουσία της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλη στο χτεσινό συλλαλητήριο.


Η κατεύθυνση, στην οποία θέλουν να στρέψουν τους κατεστραμμένους από τις πλημμύρες κατοίκους οι τρεις δήμαρχοι, φάνηκε χαρακτηριστικά από την τοποθέτηση του δημάρχου Πειραιά Γ. Αγραπίδη, ο οποίος προσπάθησε να πείσει τους συγκεντρωμένους ότι αν ακολουθήσουν δικαστικό αγώνα θα δικαιωθούν. «Εχω έναν καλό νομικό που θα αναλάβει τις υποθέσεις σας», είπε...

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Κ. Τζατζάνης κάλεσε τους πληγέντες να πιέσουν με οργανωμένο αγώνα τον μοναδικό υπεύθυνο για την καταστροφή που υπέστησαν, δηλαδή το κράτος. Επισήμανε ακόμη ότι τα μέτρα που προσπαθεί να πάρει η κυβέρνηση, τοποθετώντας τσουβάλια στην όχθη του ποταμού, είναι αστεία, ενώ συνεχίζει το έγκλημα της τσιμεντοποίησης της Αθήνας, ξοδεύοντας τρισεκατομμύρια στην Ολυμπιάδα της κερδοσκοπίας και περιφρονώντας τα πραγματικά έργα υποδομής στην πόλη.

Ο Κ. Τζατζάνης, σχολιάζοντας στο «Ρ» τις τοποθετήσεις των δημάρχων και της νομάρχη Πειραιά στο χτεσινό συλλαλητήριο, επισήμανε την αγωνία τους να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την πολιτική που ασκούν οι κομματικοί τους φορείς. «Κάνοντας επιδερμική κριτική στην κυβέρνηση, προσπαθούν να καταλαγιάσουν την οργή του κόσμου, αφού φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι την οργάνωση του λαού και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ