Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθερος, μετά την απολογία του, ο Ηλ. Μπογδάνος

Ελεύθερος αφέθηκε χτες ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση με τις μετοχές - «φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, Ηλίας Μπογδάνος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο ΧΑΑ εταιρίας «Active Επενδυτική», μετά την απολογία του στην 14η τακτική ανακρίτρια Αθηνών κ. Γυφτοπούλου για σειρά αδικημάτων (σύσταση και συμμορία, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια (κακούργημα), υπεξαίρεση και απειλή) που φέρεται ότι έχει διαπράξει. Η ποινική δίωξη για τα αδικήματα αυτά ασκήθηκε σε βάρος του, καθώς και εναντίον της κόρης του Ελένης, του αδελφού του Ιωάννη και της εσωτερικής ελέγκτριας της «Active» Σταυρούλας Λακοπούλου, μετά από μήνυση του Γ. Ζαβέρδα, κρεοπώλη από την Πάτρα, από τον οποίο απέσπασαν 500 εκατ. δρχ. χωρίς ποτέ να του τα επιστρέψουν.

Ο Ηλ. Μπογδάνος απολογήθηκε επί έξι περίπου ώρες παρουσία των συνηγόρων του, Αργύρη Γιαννόπουλου (γιου του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης) και Νικόλαου Ανδρουλάκη. Εν συνεχεία, η ανακρίτρια και η αρμόδια εισαγγελέας κ. Δέδε αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ, υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι συγκατηγορούμενοί του αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη βδομάδα, ενώ όλοι τους θα κληθούν εκ νέου σε απολογία ενώπιον άλλων ανακριτών, για παρόμοιες υποθέσεις κακουργηματικής απάτης και υπεξαίρεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος επιχειρηματίας είχε προφυλακιστεί πέρυσι το καλοκαίρι για την υπόθεση χειραγώγησης των μετοχών της εταιρίας «Active» σε συνεργασία με την εταιρία Τασόγλου, καθώς είχε κατορθώσει με δόλιο τρόπο να παραπλανήσει και να φέρει σε απόγνωση χιλιάδες μικροεπενδυτές. Αργότερα αποφυλακίστηκε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Ι. Καραΐσκου, ο οποίος έκρινε πως αν ο Ηλ. Μπογδάνος αφεθεί ελεύθερος, υπάρχει κίνδυνος να τελέσει και άλλες αξιόποινες πράξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ