Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Ελλάδα στο Βερολίνο

Με τίτλο «Η Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα» οργανώνονται (5-26/9) στην γκαλερί «Ολγα Μπενάριο» του Βερολίνου, δυο εκθέσεις φωτογραφιών, συνοδευόμενες με ομιλίες για γεγονότα της κατοχής και της σημερινής περιόδου.

Το φωτογραφικό υλικό της Βούλας Παπαϊωάννου με τίτλο «Εικόνες της απελπισίας και της ελπίδας - η Ελλάδα του 1940-1960» δείχνει σκηνές της καθημερινής ζωής στη διάρκεια της φασιστικής κατοχής, του εμφυλίου πολέμου και κατόπιν. Η έκθεση φωτογραφιών του ιστορικού δόκτορα Μάρτιν Ζέκεντορφ επικεντρώνεται στα εγκλήματα της γερμανικής Βέρμαχτ και στην Εθνική Αντίσταση.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ομιλίες και παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης - υπουργός, πολιτικός και άνθρωπος» του Job Crogier.

Η πρώτη ομιλία (6/9) του Χανς-Πέτερ Ρίχτερ είχε θέμα «Ο ελληνικός Μαραθώνιος Δρόμος - συζήτηση για το ελληνικό κίνημα Ειρήνης», στην οποία μετείχαν και αντιπρόσωποι της Ελληνικής Δημοκρατικής Κοινότητας του Βερολίνου. Ο δρ. Ζέκεντορφ θα μιλήσει με θέμα «Η οικονομική εκμετάλλευση της Ελλάδας στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής 1941-44» (19/9). Στις 26/9 δυο Γερμανοί ομιλητές θα τοποθετηθούν στο θέμα των αποζημιώσεων.


Θ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ