Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποντιακή... «Ειρήνη»

Την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στην ποντιακή διάλεκτο παρουσιάζει η «Νέα Ποντιακή Σκηνή» (το θεατρικό σχήμα του Κέντρου Ποντιακού Θεάτρου και Τεχνών), σήμερα, στο Μαγικό Ξάνθης (Δήμος Βιστωνίδος).

Το έργο αποδόθηκε στα ποντιακά από τον Λάζο Τερζά, ο οποίος είναι ο ιδρυτής του σχήματος, έγραψε και τους στίχους των τραγουδιών, έκανε την επιλογή της δημοτικής και λαϊκής μουσικής του Πόντου, σκηνοθετεί την παράσταση, ενώ έχει και το ρόλο του Τρυγαίου σε αυτήν. Η... ποντιακή «Ειρήνη» παίζεται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι από το 1985 στη Θράκη, τη Μακεδονία και την Αττική. Τα σκηνικά είναι του Νόντα Βακαλόπουλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Χολίδης, Γιάννης Συμεωνίδης, Γιάννης Εφραιμίδης, Ράνια Χρυσοχοΐδου, Θεόδωρος Τερζανίδης, Σοφία Σινδοπούλου, Κατερίνα Μπιλάλη, Μωυσής Αραβόπουλος, Νόρα Ζαδέ. Κορυφαίος - τραγουδιστής Ηλίας Υφαντίδης, πρωτοχορευτής Γ. Σαραφίδης κ.ά.

Ακολουθούν οι παραστάσεις: Δράμα (8/9), Βέροια (15/9), Ηλιούπολη Αττικής (22/9), θέατρο Λυκαβηττού (28/9), Αγία Βαρβάρα Αττικής (29/9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ