Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Στα χρόνια της απληστίας

Η ιστορία ξεκινά είκοσι χρόνια μετά τον πυρετό του χρυσού, το 1849, ο οποίος οδήγησε σε ένα από τα μεγαλύτερα κύματα μετανάστευσης στην ιστορία, καθώς μισό εκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο κινήθηκαν σε αγέλες με προορισμό την Καλιφόρνια σε αναζήτηση του φημολογούμενου χρυσού.

Ο Ντάνιελ Ντίλον είναι ένας χρυσοθήρας που αψήφησε τις δυσκολίες του χειμωνιάτικου τοπίου και συσσώρευσε τεράστια πλούτη και γίνεται ο πραγματικός «βασιλιάς» της ακμάζουσας ορεινής πόλης Kingdom Come, όπου είναι ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της τράπεζας, του ορυχείου και του ξενοδοχείου.

Η άφιξη στην πόλη τριών ξένων θα τον κάνουν να αντιμετωπίσει την τυφλή του φιλοδοξία και απληστία που τον οδήγησαν στην επιτυχία.

Ο ένας είναι ο Κ. Ντάλγκλις, ένας εκτιμητής, που ήρθε για να διαπιστώσει την καταλληλότητα της περιοχής προκειμένου να περάσει από κει η σιδηροδρομική γραμμή. Από την απόφασή του εξαρτάται και το μέλλον της πόλης.

Οι άλλοι είναι δυο γυναίκες - που κατέχουν μυστικά από το παρελθόν του Ντίλον, τα οποία μπορούν να επιφέρουν την καταστροφή.

«Στα χρόνια της απληστίας» είναι εμπνευσμένο από ένα μυθιστόρημα του Τόμας Χάρντι. Η σκηνοθεσία του Μάικλ Γουιντερμπότομ είναι αρκετά καλή, αφού στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει το «Jude» και το «Butterfly kiss». Ετσι έμαθε καλά το μάθημά του και τώρα πάνω στα ίδια σκηνοθετικά «τερτίπια» φτιάχνει μια συγκινητική ιστορία γεμάτη απληστία και αγάπη.

«The claim». Κοινωνική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκην. Μάικλ Γουιντερμπότομ. Με τους: Πίτερ Μάλαν - Γουές Μπέντλι - Μίλα Γιόβοβιτς - Ναστάζια Κίνσκι - Σάρα Πόλεϊ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ