Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Ο άνθρωπος που μήνυσε το Θεό

Ο Στιβ Μάγερς, ένας πρώην δικηγόρος και νυν ψαράς, του οποίου η βάρκα καταστράφηκε αναπάντεχα από το χτύπημα κεραυνού, κινδυνεύει να χάσει την αποζημίωσή του, καθώς η ασφαλιστική του εταιρία αντιμετωπίζει το συμβάν ως «θεϊκή ενέργεια» - η τέλεια νομική διέξοδος.

Αποφασίζει, λοιπόν, να προσφύγει στο δικαστήριο, έχοντας στο πλευρό του μια μαχητική δημοσιογράφο, την Αννα Ρέντμοντ, και να αντιδικήσει με τον κύριο υπαίτιο της συμφοράς του, που φυσικά δεν είναι άλλος από τον ίδιο το Θεό.

Μια έξυπνη ιδέα για σενάριο, βγαλμένη μέσα από τη ζωή, αφού το ίδιο ακριβώς θα έπρεπε να κάνουν και οι «ναυαγοί» της Αθήνας των τελευταίων ημερών. Ισως είναι η μοναδική λύση που τους απέμεινε.

«Ο άνθρωπος που μήνυσε το Θεό» διαθέτει μια καλή σκηνοθεσία, με σενάριο που τρέχει ευχάριστα και έξυπνους διαλόγους, ουσιαστικά συνδυάζει το ρομαντισμό και την ανάλαφρη διάθεση με την καυστική σάτιρα. «Ποιος ξέρει τι θα τράβηξε ο σεναριογράφος από τις ασφαλιστικές εταιρίες».

Το αβίαστο γέλιο και οι καλές ερμηνείες των ηθοποιών, κάνουν την ταινία αξιοπρόσεκτη, αλλά όχι και κάτι το ιδιαίτερο.

Πάντως κατορθώνει να κερδίσει το θεατή και να σας χαρίσει δυο ευχάριστες ώρες.

«The man who sued god». Ρομαντική κομεντί αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκην. Μαρκ Τζόφι. Με τους: Μπίλι Κόνολι - Τζούντι Ντέιβις - Κολίν Φριτς - Μπιλ Μπράουν - Βίνσετ Μπολ - Τζον Χάουαρντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ