Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αύριο η «σκυτάλη» σε Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο

«Συλλογικά αγωνιζόμαστε, δημιουργούμε, διεκδικούμε μαζί με όλους τους νέους γιατί η δικιά μας η ζωή είναι αυτή που "κλέβει", πράγματι, την παράσταση και ο αγώνας της νεολαίας για ολοκληρωμένη μόρφωση, για δουλιά με πλήρη δικαιώματα, για ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις, για την τέχνη και τη δημιουργία. Για μια ζωή αξιοπρεπή με δικαιώματα». Αυτό το μήνυμα έστειλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ - η Μαρία Γαβαλά, γραμματέας του ΝΣ και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, η Αννίτα Μαυρίδου και ο Ν. Τοσιούδης, μέλη του γραφείου του ΝΣ και του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ - στους νέους και τις νέες του νομού, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις τριήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που ξεκινούν αύριο Παρασκευή στο Κηποθέατρο και ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων Φεστιβάλ στη Λάρισα είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Κορυφαία στιγμή αποτελεί η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Κυριακή, στις 9.15 μ.μ., ενώ το Σάββατο θα μιλήσει ο Γ. Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεγάλες συναυλίες του Δ. Μητροπάνου την Κυριακή, στις 10 μ.μ. και του Μ. Πασχαλίδη, στις 10.15 μ.μ. το Σάββατο (κεντρική εξέδρα).

Αύριο, στη Β' εξέδρα, στις 8.15 μ.μ., θα γίνει συζήτηση με θέμα «Διεθνείς επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού και οι επιπτώσεις». Θ' ακολουθήσουν πολιτικό τραγούδι και λαϊκό γλέντι, ενώ στην κεντρική εξέδρα θα γίνουν συναυλίες και από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Το Σάββατο, στη Β' εξέδρα, στις 8.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα δοθεί θεατρική παράσταση με θέμα την τρομοκρατία και θ' ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα «Νόστος». Στην Α' εξέδρα θα χορέψουν συγκροτήματα από περιοχές της υπαίθρου, ενώ θα γίνουν συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Εισιτήρια για τις κεντρικές εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λάρισα προπωλούνται στα γραφεία της ΚΝΕ (Πανός 9) και στο περίπτερο της ΚΝΕ (Πλατεία Ταχυδρομείου).

Στην Πάτρα

Στο Κάστρο αρχίζουν αύριο οι εκδηλώσεις στην Πάτρα. Με επίκαιρες συζητήσεις, συναυλίες με καταξιωμένους δημιουργούς, προώθηση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και άλλα πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και με την πολιτική πρόταση του Κόμματος και της ΚΝΕ να κυριαρχεί παντού, το πρόγραμμα του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα παρουσιάζεται ακόμη πιο πλούσιο, προκαλώντας το ενδιαφέρον του λαού και της νεολαίας της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Αύριο

Νεανική Σκηνή:

8.40 μ.μ. Sol Invictus

9.20 μ.μ. Βυθισμένα Πετρώματα

10 μ.μ. Σκλάβοι Σιωπηροί

11 μ.μ. Blues Burgers

Κεντρική Σκηνή:

9 μ.μ. Συναυλία με το Λάκη Παπαδόπουλο

10.30 μ.μ. Ομιλία του μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Μάκη Πέτσα

11 μ.μ. Συναυλία με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Λαϊκό Στέκι:

9 μ.μ. Παιδικό χορευτικό του Παμμικρασιατικού Συλλόγου

10. 30 μ.μ. Ρεμπέτικο Συγκρότημα

Συζήτηση: «Τα εργασιακά, μορφωτικά, κοινωνικά δικαιώματα της νεολαίας στο στόχαστρο της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2003. ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!».

Στο Ηράκλειο

Αύριο ξεκινάνε οι εκδηλώσεις και στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο που θα κορυφωθούν επίσης την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, με την ομιλία του Σπύρου Στριφτάρη, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Το αυριανό πρόγραμμα ξεκινάει με το νεανικό ροκ συγκρότημα «Μοτίβο», θα συνεχιστεί με τις «ψευδαισθήσεις» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές». Αμέσως μετά έντεχνη κρητική μουσική με τον Γιάννη Χαρούλη και τη βραδιά θα κλείσει το συγκρότημα «Τομή», με χαρντ ροκ μουσική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ