Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Η διπλοβάρδια καλά κρατεί

Την εντονότατη διαμαρτυρία του για την ανεπάρκεια των κονδυλίων για την επίλυση του οξύτατου προβλήματος σχολικής στέγης στο νομό Χανίων, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νηπιαγωγών και Δασκάλων νομού Χανίων.

Συγκεκριμένα, τονίζει πως «τη στιγμή που για προεκλογικούς λόγους ο υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει στο Ηράκλειο την κατεδάφιση και ανακατασκευή ολόκληρου σχολικού συγκροτήματος, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των Χανίων ακόμη υπάρχουν δημοτικά και νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε διπλοβάρδια.

Είναι ή δεν είναι τελικά στις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας η κατάργηση της διπλοβάρδιας; 'Η μήπως είναι προτεραιότητα οι ψηφοθηρικές εξαγγελίες εκεί όπου υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι; 'Η μήπως είναι προτεραιότητα η έξαψη των τοπικιστικών αντιπαραθέσεων που προκύπτει από αυτή την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και τη δημιουργία μικρών Αθηνών στις περιφέρειες;».

Στη συνέχεια σημειώνει ότι «ακόμα και σήμερα δε γνωρίζουμε εάν θα καταργηθεί η διπλοβάρδια σε 4 δημοτικά σχολεία ή θα βρεθούν καρέκλες και θρανία ή θα δοθεί τελικά ηλεκτρικό ρεύμα, για δύο δημοτικά σχολεία στη Σούδα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση με το νέο διδακτήριο στο σχολείο του Πλατανιά, ενώ στην πόλη των Χανίων θα συνεχίσουν να λειτουργούν με διπλοβάρδια 5 Δημοτικά Σχολεία, να συστεγάζονται σε πολύ μικρούς χώρους 4 δημοτικά και το 1ο δημοτικό να εξακολουθεί να παραμένει απέναντι από νεκροταφείο και το 11ο σε ενοικιαζόμενο πολύ μικρό χώρο.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως από τα 35 νηπιαγωγεία του νομού τα δύο έχουν δικό τους χώρο και δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για ανέγερση νέων, παρά την αύξηση του πληθυσμού. Με αποτέλεσμα να φτάνουν στο τραγικό σημείο να αναστέλλεται η λειτουργία δημόσιων νηπιαγωγείων με το αιτιολογικό ότι «δεν υπάρχει κτίριο να στεγαστεί το νηπιαγωγείο οπότε δε γράφονται παιδιά». Ετσι σπρώχνονται τα παιδιά σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Και έτσι οδηγείται στην εξαθλίωση η δημόσια δωρεάν παιδεία!

Χαρακτηριστικό των όσων καταγγέλλει ο Σύλλογος Νηπιαγωγών και Δασκάλων νομού Χανίων παραπάνω, είναι ότι ακόμα εξακολουθεί το 19ο Δημοτικό Σχολείο να υποδέχεται τους μαθητές του χωρίς καν να μπορεί να τους παράσχει τα απαραίτητα, όπως θρανία και καρέκλες.

Είναι άξιο απορίας ή αυτονόητο τελικά γιατί ο κ. Ευθυμίου και ο πρωθυπουργός της χώρας μας, δεν επέλεξαν το συγκεκριμένο σχολείο για αγιασμό;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ