Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
Επικίνδυνη αδράνεια της πλειοψηφίας στην ΟΛΜΕ

Από κινητοποίηση εκπαιδευτικών την περσινή χρονιά
Από κινητοποίηση εκπαιδευτικών την περσινή χρονιά
Σε παράσταση διαμαρτυρίας προσανατολίζεται την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, στη 1 το μεσημέρι το ΔΣ της ΟΛΜΕ με αιτήματα που αφορούν κυρίως λειτουργικά ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η απόφαση ελήφθη κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, όπου η ΕΣΑΚ ΔΕΕ κατέθεσε πρόταση για στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας εκείνη τη μέρα, με προβολή και διεκδίκηση μείωσης μαθητών ανά τμήμα, απόρριψης του «κανονισμού λειτουργίας» που προωθεί το ΥΠΕΠΘ, αντίθεσης στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που προωθείται με την υποχρεωτική εργασία των εκπαιδευτικών σε διάφορα προγράμματα εκτός του ωρολόγιου προγράμματος, αντιμετώπισης του αυταρχισμού που αναπτύσσεται φέτος στα σχολεία και την απόρριψη όλου του πλέγματος για την αξιολόγηση.

Ωστόσο, η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ επιλέγει να εξαντλεί την παρέμβασή της στον αριθμό μαθητών και την αδιαφανή επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης, τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά ως «χρονιά αξιολόγησης» και εντείνει, μέσω πλήθους νομοθετημάτων και του κανονισμού, τον αυταρχισμό στα σχολεία. Με βάση αυτή τη λογική οι δυνάμεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, Συνεργασία, Παρέμβαση, αποφάσισαν την πραγματοποίηση της παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο αφήνοντας έξω από το διεκδικητικό πλαίσιο την «αξιολόγηση», τον κανονισμό, τα εργασιακά ζητήματα, τα οποία προωθούνται και στην πράξη από το υπουργείο Παιδείας, όπως επισημαίνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τόνισε επανειλημμένα στις μέχρι σήμερα συνεδριάσεις την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης του κλάδου εφ' όλης της ύλης και τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων ως τις αρχές Οκτώβρη, ώστε να παρέμβει αγωνιστικά και άμεσα. «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η διέξοδος βρίσκεται στην άμεση ενεργοποίηση της βάσης από τα κάτω μέσα από γενικές συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα και το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων», τονίζει η παράταξη.

  • Ανάλογη πρόταση για πραγματοποίηση στάσης εργασίας και συγκέντρωσης την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη κατέθεσε και ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, ωστόσο απορρίφθηκε από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση για τους αναπληρωτές (2002-05-23 00:00:00.0)
Συντονισμένη απάντηση από τη βάση (2002-01-29 00:00:00.0)
Σήμερα στη Βουλή το τριπλό «έκτρωμα» (2002-01-08 00:00:00.0)
Συμμετέχουν στην απεργία (2001-04-21 00:00:00.0)
Καρικατούρα συλλογικών συμβάσεων εργασίας (2000-08-31 00:00:00.0)
Ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων (2000-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ