Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ
Εκαναν πίσω

Μειώνεται το ποσοστό που θα εισπράττουν από τον ΟΠΑΠ οι ΠΑΕ της Α' και Β' Εθνικής κατηγορίας σύμφωνα με τροποποίηση που έφερε χτες ο Ε. Βενιζέλος στον «Αθλητικό νομοσχέδιο». Σύμφωνα με αυτήν, από τον ΟΠΑΠ πλέον θα δικαιούται ποσοστό και η ΕΠΟ, ενώ μειώνεται το αντίστοιχο ποσοστό από τις ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ θα παίρνει πλέον 1,5% από τα ακαθόριστα έσοδα του ΠΡΟΠΟ και του ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, παραμένει το 2% στην ΕΠΑΕ και μειώνεται σε 3,5% (από 4%) στις ΠΑΕ της Α' εθνικής κατηγορίας, και σε 2,5% (από 3,5%) στις ΠΑΕ της Β' Εθνικής. Αμετάβλητο παραμένει το ποσοστό 2,5% που δίνεται στις ΠΑΕ τις Γ' Εθνικής.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη ζήτησε το ποσοστό στην ΕΠΟ να γίνει 2% και να περικοπεί από 0,5% το ποσοστό που παίρνουν η ΕΠΑΕ και οι ομάδες της Α' κατηγορίας, καθώς και να μην περικοπεί το ποσοστό των ομάδων της Β' Εθνικής.

Με άλλη τροποποίηση, ο Ε. Βενιζέλος δέχτηκε την πρόταση του ΚΚΕ και έτσι κατάργησε τη διάταξη σύμφωνα με την οποία οι ΠΑΕ θα έπαιρναν χρήματα από τον ΟΠΑΠ ακόμα και εάν δε συμμετείχαν οι ομάδες τους στα δελτία του ΠΡΟΠΟ. Τώρα πλέον εάν συνεχίσουν την αποχή και συνακόλουθα δεν είναι στα δελτία του ΠΡΟΠΟ, δεν παίρνουν χρήματα από τον ΟΠΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ