Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ»
Αμφίβολη η λειτουργία του

Οι εργαζόμενοι παλεύουν για τη διασφάλιση της δουλιάς τους

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για να διασφαλιστεί η λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ», την οποία δεν προτίθεται να συνεχίσει η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία «Ολυμπιακή Τεχνική».Ετσι, 130 και πλέον μόνιμοι εργαζόμενοι, περισσότεροι από 500 μαζί με τους εποχιακούς, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλιά! Ενας ακόμη λόγος για αυτή την εξέλιξη είναι ότι η Εθνική Τράπεζα, στην οποία ανήκε προηγούμενα το συγκρότημα, «ξέχασε» (!), σύμφωνα με τη διοίκησή της, να βάλει στο πωλητήριο συμβόλαιο τον όρο κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας...

Χτες, οι εργαζόμενοι του «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ» έκαναν συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αιόλου και κατάγγειλαν ότι η μη διασφάλιση των θέσεων εργασίας από την Εθνική δεν έγινε κατά λάθος. Παράλληλα, απαίτησαν την καταβολή των αποζημιώσεών τους - ύψους 1,5 δισ. δρχ. - τις οποίες δεν απέδωσε η τράπεζα όταν τους απέλυσε, το Γενάρη του 1999. Τα στελέχη της τράπεζας επικαλέστηκαν προβλήματα με τον... δικηγόρο της, για να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση, δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι θα αρχίσουν να δίνονται.

Στη συνέχεια συνάντησαν τον υπουργό Ανάπτυξης, Ε. Βενιζέλο - εκτός υπουργείου - ο οποίος τους είπε ότι θα μεσολαβήσει στην εταιρία μήπως και επαναπροσλάβει 140 από αυτούς που απολύθηκαν πρόσφατα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ