Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθεια καλλιέργειας ψεύτικων διλημμάτων

Εσπευσε χτες η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα γκάλοπ που ήδη επανεμφανίζονται στη δημοσιότητα και τα οποία θα πληθαίνουν τις επόμενες μέρες, επιχειρώντας όμως, ταυτόχρονα, να υπηρετήσει τη γενικότερη τακτική της και συγκεκριμένα την τακτική που θέλει να εγκλωβίσει τους ψηφοφόρους στα ψευτοδιλήμματα του τύπου «ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ». Ετσι ο Δ. Ρέππας, ενώ τόνισε ότι «η συγκεκριμένη δημοσκόπηση» που φέρει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ κατά 2,6% «είναι καλή», αλλά δεν αρκεί... Ως εκ τούτου, ο υπουργός θέλοντας να ενισχύσει το κλίμα της «αμφίρροπης αναμέτρησης», δήλωσε: «Η εκλογική αναμέτρηση θα είναι ένα "ντέρμπι". Θα κάνουμε αγώνα, μέχρι την τελευταία στιγμή, για να εξασφαλίσουμε όσο γίνεται περισσότερες ψήφους από τους Ελληνες πολίτες. Θεωρούμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι γνωστό, όταν καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος εκλογέα. Η προσπάθειά μας είναι συνεχής και θα είναι έντονη μέχρι την τελευταία στιγμή».

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα προσπαθήσει το ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει και την εξέλιξη με τη συνεργασία ΝΔ - Στ. Μάνου. Οπως έλεγε χτες συνεργάτης του πρωθυπουργού, αν και προκαλούνται «θετικές εντυπώσεις» για τη ΝΔ, από την άλλη δεν πρόκειται για το «κρίσιμο ζήτημα» που θα κρίνει τις εκλογές. Ωστόσο, όπως συμπλήρωνε, αυτό διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ να εντείνει την προπαγάνδα του στους ψηφοφόρους του ΔΗΚΚΙ και του ΣΥΝ, ισχυριζόμενο ότι οι εκλογές «θα κριθούν στο νήμα» και επομένως «δεν είναι ώρα για πεταμένες ψήφους»...

Ας σημειωθεί τέλος ότι στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος συνεχίζονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, τα οποία θα επικυρωθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ