Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΗΠΑ και ΕΕ ενθαρρύνουν την ισραηλινή θηριωδία

Η τοποθέτηση του Κώστα Αλυσσανδράκη για τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή

Το θέμα της ισραηλινής επίθεσης κατά της Παλαιστινιακής Αρχής και του Προέδρου Αραφάτ έθεσε, προ ημερήσιας διάταξης, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Κώστας Αλυσσανδράκης, αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, τη συνενοχή των ΗΠΑ και τις Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ολόκληρη η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Για μια ακόμα φορά, το κράτος του Ισραήλ προσπαθεί να υποτάξει το λαό της Παλαιστίνης και να εξοντώσει τους ηγέτες του. Για μια ακόμα φορά, τα εγκλήματα γίνονται με τη σιωπηρή συμφωνία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Προέδρου Αραφάτ. Η Δανική προεδρία χαρακτηρίζει τη δολοφονική επιχείρηση απλά "ανασυγκρότηση των υπηρεσιών ασφαλείας" και "απομόνωση ακραίων στοιχείων". Παράλληλα, η ΕΕ εξακολουθεί να χρηματοδοτεί το Ισραήλ και να του πουλά όπλα, παρά την απόφαση του ΕΚ για αναστολή της εταιρικής σχέσης.

Ο ηρωικός παλαιστινιακός λαός ξέρει ότι καμία ξένη κυβέρνηση δεν είναι μαζί του στον αγώνα για ελεύθερη πατρίδα. Αυτό που τον δυναμώνει είναι η συμπαράσταση των λαών. Ως πότε, κ. πρόεδρε, οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα έρχονται σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, ως πότε θα εξισώνουν τον θύτη με το θύμα, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι πηγή της βίας είναι η ισραηλινή κατοχή;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ