Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Εκχωρήσεις «καλής θέλησης»

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--

Ο υφυπουργός αμυνας των ΗΠΑ Ντάγκλας Φέιθ κατέφτασε χτες στη ρουμανική πρωτεύουσα προκειμένου, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων «Ασοσιέιτεντ Πρες», να συζητήσει (μεταξύ άλλων) το ενδεχόμενο χρήσης ρουμανικών αεροπορικών βάσεων στην επίθεση κατά του Ιράκ.

Επειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό Αντριαν Ναστάζε, ο Αμερικάνος αξιωματούχος ευχαρίστησε τη ρρουμανική κυβέρνηση για την πρόσφατη προσφορά της να «συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στην εκστρατεία κατά του Ιράκ», καθώς και για την αποστολή εκστρατευτικού σώματος 400 αντρών στο Αφγανιστάν (αποστολή που σύμφωνα με τις επίσημες πηγές κόστισε στη χώρα 3 εκατομμύρια δολάρια). Παράλληλα, ο Ντάγκλας Φέιθ χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ που εξασφαλίζει την ασυλία των Αμερικανών στρατιωτών από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου.

Η Ρουμανία «ελπίζει» να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης που θα λάβει χώρα το Νοέμβρη στην Πράγα όποτε και αναμένεται η ένταξη 7 ακόμη χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ