Κυριακή 6 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ
Σκάκι υψηλού επιπέδου στη Β. Ελλάδα

Εκπληκτική παρουσία της ελληνικής ομάδας και του πρωταθλητή Ελλάδας Χριστόδουλου Μπανίκα

Μαριάνοβιτς, Μπανίκας και Χαλκιάς (1ος-3ος και 5ος από αριστερά) στο Πρωτάθλημα Ελλάδας στο ΣΑΕ
Μαριάνοβιτς, Μπανίκας και Χαλκιάς (1ος-3ος και 5ος από αριστερά) στο Πρωτάθλημα Ελλάδας στο ΣΑΕ
Επιτυχία με παγκόσμια απήχηση, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, είχε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητριών που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Προσωπικού ΔΕΗ Μακεδονίας - Θράκης, σε συνεργασία με την ΕΣΟ και την Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία.

Οι αγώνες στην Καλλιθέα Χαλκιδικής (ξενοδοχειακό συγκρότημα «G. Hotels Complex») παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο από την παρουσία κορυφσαίων του παγκόσμιου σκακιού, αλλά και από την αγωνιστικότητα της ελληνικής ομάδας την οποία αποτελούσαν: Μπανίκας Χριστόδουλος (GM και πρωταθλητής Ελλάδας), Μαριάνοβιτς Σλαβ. (GM, Γιουγκοσλάβος και προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών), οι Ι.Μ. Δημήτρης και Θανάσης Μαστροβασίλης, Καραγιάννης Θαν., Τζερμιαδιανός Ανδρέας, Πιντσούκ Σ. (Ρωσ. 2.425 ΕΛΟ) και η Βέρα Παπαδοπούλου.

Στον 1ο γύρο η ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε με το φαβορί των αγώνων την Μπόσνα Σεράγεβο (Βοσνία), με μοναδικές επιτυχίες τις ισοπαλίες των Μπανίκα και Δ. Μαστροβασίλη, επί των ισχυρών GM Ανταμς (Αγγλία 2.752) και Ι. Σοκόλοβ (Ρωσία 2.677)! Σίροβ - Θ. Μαστροβασίλης 1-0. Μοβσεσιάν - Καραγιάννης 1-0. Ρατζάμποβ - Τζερμιαδιανός 1-0 και Κόζουλ - Πιντσούκ 1-0 (Τελικό σκορ 5-1).

Στο 2ο γύρο η Σκακιστική Ακαδημία ΔΕΗ πέτυχε μεγάλη νίκη επί της ισλανδικής «Ελιρ» με 4,4 - 1,5. Στην 1η σκακιέρα ο Μπανίκας νίκησε τον GM Στέφανσον Χαν.

Μεγάλη νίκη πήρε και στον 3ο γύρο η ελληνική ομάδα επί της γιουγκοσλαβικής (Νόβισαντ) «Ραφινέιρα» με 3,5 - 2,5. Τη νίκη έδωσε πάλι ο Μπανίκας με νίκη επί του ισχυρού Γιουγκοσλάβου GM Κοβάσεβιτς. Τα άλλα αποτελέσματα ήταν, Ιλίνσιτς - Μαριάνοβιτς 1/2, Α. Μαστροβασίλης - Σόλακ 1/2, Πόποβιτς - Δ. Μαστροβασίλης 1/2, Τζερμιαδιανός - Νεβεντνίτσι 1/2 και Λάζιτς - Πιντσούκ 1/2.

Στον 4ο γύρο η ΔΕΗ Μακεδονίας - Θράκης είχε δύσκολο αγώνα με την «Πολόνια» Βαρσοβίας, όπου ο Μπανίκας έκανε ισοπαλία με τον πρόσφατο διεκδικητή του παγκόσμιου τίτλου (βλέπε ματς Πονομαριόφ - Ιβαντσούκ) τον Ουκρανό GM Βασίλι Ιβαντσούκ!

Για τα υπόλοιπα αποτελέσματα και τα τελικά αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου θα επανέλθουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ