Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Εξώδικη διαμαρτυρία προς τηλεοπτικούς σταθμούς

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, «ΜΕΓΚΑ», «ΑΝΤΕΝΝΑ» και «ΑΛΤΕΡ», τους γενικούς διευθυντές και δημοσιογράφους τους, η οποία κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, στον υπουργό Τύπου, στο ΕΣΡ και την ΕΣΗΕΑ, απέστειλε χτες το ΔΗΚΚΙ, αντιδρώντας στην «πάγια αντιδημοκρατική τακτική φίμωσης και αποκλεισμού» του, που ακολουθούν όλα σχεδόν τα ιδιωτικά, αλλά και η κρατική τηλεόραση.

Οπως σημειώνει το ΔΗΚΚΙ, μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει καμία πρόσκληση για συμμετοχή εκπροσώπων του στα ενημερωτικά πάνελ της Κυριακής των εκλογών.

Στο κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας, το ΔΗΚΚΙ υπενθυμίζει τη σχετική διάταξη του νόμου, στην οποία διατυπώνεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτικών κομμάτων, που εξειδικεύεται ως υποχρέωση διασφάλισης της πολιτικής πολυφωνίας εντός του προγράμματος της τηλεοπτικών σταθμών. Το ΔΗΚΚΙ υπενθυμίζει και τις σχετικές κυρώσεις που προβλέπονται στην περίπτωση παραβίασης των διατάξεων της νομοθεσίας και τονίζει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί στους οποίους αναφέρεται δε συμμορφώνονται με τις ρητές επιταγές του νόμου και του Συντάγματος, αλλά εσκεμμένα και κατ' εξακολούθηση το αποκλείουν από τις εκπομπές ενημέρωσης του λαού, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προετοιμάζουν για το βράδυ των εκλογών.

Κατόπιν τούτων, το ΔΗΚΚΙ καλεί σε τήρηση της συνταγματικής, νομικής και δημοκρατικής υποχρέωσής τους, ζητώντας να προσκληθούν εκπρόσωποί του σε όλες τις εκπομπές πολιτικού διαλόγου της 13ης Οκτώβρη, που αφορούν στις εκλογές. Δηλώνει, τέλος, ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τον καταλογισμό των αστικών, ποινικών και διοικητικών ευθυνών των υπευθύνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ