Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακραία δικομματική αθλιότητα

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στήνουν στα πόδια της την ακροδεξιά, για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές επιδιώξεις

Σε ακραία επίπεδα αθλιότητας οδηγούν την προεκλογική αντιπαράθεση οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φτάνοντας στο σημείο να αναγορεύσουν γραφικούς ακροδεξιούς τύπου Καρατζαφέρη σε πρωταγωνιστές της εκλογικής αναμέτρησης. Προκειμένου να αποκρύψουν ότι μεταξύ τους δεν υπάρχουν διαφορές, οι ηγεσίες του δικομματισμού δε διστάζουν να βάλουν στο βρώμικο παιχνίδι την ακροδεξιά, την οποία με κάθε τρόπο στηρίζουν, για να σταθεί στα πόδια της!

Λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες η μεν ΝΔ βγήκε να αποκηρύξει τον Γ. Καρατζαφέρη, για να ενισχύσει το προφίλ του "μεσαίου χώρου" και να διευκολύνει την προσέλκυση των δυσαρεστημένων, η κυβέρνηση έσπευσε να το ερμηνεύσει ως «δικαίωση» των καταγγελιών της περί συνδιαλλαγής, ενώ οι σκουριασμένες ιδέες και τα φασιστικά συνθήματα του "ανεξάρτητου" βουλευτή προβάλλονται «πρώτο θέμα» και εκτενώς από τα κανάλια.

Συντονισμένα πυρά κατά του Γ. Καρατζαφέρη εξαπέλυσαν χτες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ο εκλεκτός της για την υπερνομαρχία της Αθήνας. «Η ΝΔ δε συναλλάσσεται με κανέναν και κατά μείζονα λόγο με τον κ. Καρατζαφέρη», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος θυμήθηκε ότι «έχει μάλιστα εκφράσει απόψεις, οι οποίες συχνά είναι αντίθετες, με τις αρχές και τις αξίες της», ενώ η ΝΔ «δεν παζαρεύει τις αρχές της». Επιπλέον, τον κατηγόρησε ότι «μέχρι προχτές ύβριζε, με το χειρότερο τρόπο, τη ΝΔ».

Από την πλευρά του ο Γ. Τζαννετάκος δήλωσε ότι «με το εν λόγω πρόσωπο μας χωρίζει άβυσσος στις πολιτικές απόψεις, στις πολιτισμικές αντιλήψεις». Επικαλούμενος τη συμμετοχή μελών της "Χρυσής Αυγής" στο ψηφοδέλτιο Καρατζαφέρη είπε ότι αυτό «δείχνει ότι βρίσκεται εκτός του κοινοβουλευτικού τόξου, το οποίο είναι καθιερωμένο με τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό». Περνώντας στην αντεπίθεση επισήμανε ότι «ο πλέον ένθερμος οπαδός του εν λόγω προσώπου είναι ο κ. Λαλιώτης, ο οποίος ποντάρει σε αυτόν, προκειμένου να κερδοσκοπήσει εις βάρος της ΝΔ». Υποστήριξε ότι είναι κομμένες οι γέφυρες με τον Καρατζαφέρη «και ο μόνος λόγος ύπαρξης του εν λόγω, είναι να λειτουργεί ως κυβερνητικός αβανταδόρος».

Ο Κ. Καραμανλής που επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του Γ. Τζαννετάκου, για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του, προσπάθησε και χτες να πείσει ότι η ψήφος στους γαλάζιους συνδυασμούς είναι αποδοκιμασία της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, της δική του, δηλαδή, πολιτικής. «Στις 13 και 20 Οκτωβρίου οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα, καταδικάζοντας μια κυβέρνηση, που θέλει την Αυτοδιοίκηση στο περιθώριο. Μια κυβέρνηση, που κλείνει τα μάτια στα προβλήματα των πολιτών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, επέμεινε ότι στο έωλο επιχείρημα πως οι υποψήφιοι της ΝΔ θα είναι διεκδικητές(!) (σ.σ. τους είδαμε στις προηγούμενες τετραετίες...).

Ο Χρ. Πρωτόπαππας

Η δήλωση της ΝΔ «επιβεβαιώνει πλήρως ότι το ζήτημα που εμείς θέσαμε σχετικά με την ακροδεξιά στη χώρα, είναι υπαρκτό», δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας έτσι συνέχεια στο άθλιο δικομματικό πιγκ - πογκ των τελευταίων ημερών. Ο Χρ. Πρωτόπαππας ανέφερε ότι «οι αποστάσεις που πήρε σήμερα (χτες) η ΝΔ από τον κ. Καρατζαφέρη, έρχονται με σημαντική καθυστέρηση και ως αποτέλεσμα της απόρριψης των συνδιαλλαγών από την κοινή γνώμη και τους δημοκρατικούς πολίτες». Κατέληξε δε, λέγοντας ότι «ελπίζει ειλικρινά να μην είναι απλά μια κίνηση τακτικής, που ρίχνει στάχτη στα μάτια» και καλώντας τη ΝΔ «να ανοίξει επιτέλους συνεπές μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά, καταδικάζοντας έμπρακτα όλους τους ακροδεξιούς υποψηφίους και τις ανάλογες συμπεριφορές, που έως σήμερα υποστηρίζει και καλύπτει».

Ανάλογου ύφους ήταν και οι δηλώσεις Λαλιώτη, ο οποίος μίλησε για «βραδυφλεγή και καθυστερημένη» αντίδραση από τη ΝΔ, που αν και είναι «θετικό βήμα», όπως είπε, «πρέπει να συνοδευτεί από θάρρος» ώστε «να αποδεχτεί η ΝΔ τα λάθη της», αφού «έδωσε το χρίσμα σε αρνητές της δημοκρατίας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ