Δευτέρα 14 Οχτώβρη 2002 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μήνυμα με το βλέμμα στην... Κεντροαριστερά

Λίγο πριν τις 12.00 χτες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, με δηλώσεις του σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα κάνοντας εμφανώς προσπάθεια να δώσει το μήνυμα κεντροαριστερής συνεργασίας. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα ψηφοδέλτια που στήριξε ο ΣΥΝ με αυτοδιοικητικά και πολιτικά κριτήρια σε όλη την Ελλάδα (σ.σ. δηλαδή η ευρεία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, που κατά τα άλλα «στηλίτευε» στα πλαίσια του δικομματισμού), κατέγραψαν μια σημαντική, εντυπωσιακή, διακριτή παρουσία. Για μας η επιτυχία αυτών των συνδυασμών αποτελεί την αφετηρία για μια ακόμη πιο ουσιαστική και θετική συνεισφορά της σύγχρονης αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της συνολικής ανάπτυξης της χώρας».

Αναφερόμενος δε στο δεύτερο γύρο και στις περιπτώσεις που τα ψηφοδέλτια που στήριξε μαζί με άλλες δυνάμεις ο ΣΥΝ, δε μετέχουν σε αυτόν, τόνισε: «Θα καθορίσουμε τη στάση μας με τα ίδια αυτοδιοικητικά, πολιτικά κριτήρια -(βλέπε στήριξη ΠΑΣΟΚ)- με σεβασμό βεβαίως στις αποφάσεις των ίδιων των συνδυασμών με εκτίμηση και σεβασμό στην κρίση - τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια δηλαδή - των πολιτών».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της υπερνομαρχίας Αθήνα - Πειραιά σημείωσε: «Το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου αποτελεί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι ο ελληνικός λαός παραμένει σταθερά προσηλωμένος στα ιδανικά της δημοκρατίας, της ειρήνης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στη διαμόρφωση των εξελίξεων. Οτι ο ελληνικός λαός δε θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει παιχνίδια με τη δημοκρατία». Και πρόσθεσε με έμφαση υπερασπιζόμενος το πολιτικό σύστημα και τον... πλουραλισμό: «Οταν το πολιτικό σύστημα εξαντλεί τα όριά του και τις δυνατότητές του, καλό είναι τα δύο μεγάλα κόμματα να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να επιστρατεύουν παιχνίδια με τη δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα. Εκείνο που χρειάζεται είναι να κερδίσει η Αυτοδιοίκηση και όχι η πόλωση. Γιατί η πόλωση κλωνοποιεί την Αυτοδιοίκηση. Να κερδίσει ο πλουραλισμός των δυνάμεων που διαθέτει η ελληνική κοινωνία και ο λαός και όχι ο δικομματισμός ή ο στείρος κομματισμός που απονεκρώνει και αφυδατώνει τον πλούτο των δυνάμεων και των αναζητήσεων που έχει η ελληνική κοινωνία. Να κερδίσει η πολιτική, να μιλήσουμε με όρους πολιτικής, με όρους κοινωνίας, με όρους ιδεών και όχι με όρους συνθημάτων, εντυπώσεων και εικόνων. Εκείνο που εμείς από την πλευρά του ΣΥΝ καταγράφουμε είναι αυτό το αισιόδοξο μήνυμα που παίρνουμε από τα αποτελέσματα που συγκέντρωσαν οι συνδυασμοί που στήριξε ο ΣΥΝ με άλλες δυνάμεις. Πρέπει να επισημάνουμε ότι και στο χώρο της Αριστεράς πρέπει να παρθούν μηνύματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ