Δευτέρα 14 Οχτώβρη 2002 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» θα συνεχίσει τον αγώνα στο πλάι των εργαζομένων, των ανέργων και συνταξιούχων, για τη διεύρυνση του μετώπου που θα αντιπαλεύει σταθερά και σε καθημερινή βάση την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι κομμουνιστές και ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις που συμπορεύτηκαν στην προσπάθεια της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» ανέδειξαν όλα τα πραγματικά προβλήματα που βασανίζουν το λαό σήμερα, έδωσαν με όσα μέσα είχαν στη διάθεσή τους τη μάχη να ενημερώσουν το λαό για τα χειρότερα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αρνήθηκαν πεισματικά να υποταχτούν και πολύ περισσότερο να υπηρετήσουν την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Για τους λόγους αυτούς η πλουτοκρατία και οι λογής λογής υπηρέτες της ακόμη και χτες, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του εκλογικού αποτελέσματος, επιχείρησαν να εξαφανίσουν και φιμώσουν τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν με εξοργιστικό και απαράδεκτο τρόπο τη μέθοδο της επιλεκτικής ροής των αποτελεσμάτων. Τα κρίσιμα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, που εξοβελίστηκαν από την προεκλογική ψευτοαντιπαράθεση των δυνάμεων που στήριξαν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, επανέρχονται στο προσκήνιο με ακόμη μεγαλύτερη οξύτητα. Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» δηλώνει «παρούσα» στους μεγάλους αγώνες που έρχονται.

Βήμα συσπείρωσης με προοπτική

Ο επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά, Θανάσης Παφίλης, με δήλωσή του αργά το βράδυ σχετική με το αποτέλεσμα των εκλογών, τόνισε:

«Η συγκρότηση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" είναι σημαντικό βήμα συσπείρωσης δυνάμεων με προοπτική. Γι' αυτό και δέχτηκε σφοδρή επίθεση και προκλητικό αποκλεισμό από τα ΜΜΕ, από εκείνους που στηρίζουν τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική. Ανοίξαμε τη συζήτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων και της Αυτοδιοίκησης και αντιμετωπίσαμε πρωτοφανή αποπροσανατολισμό για να μη μάθει ο λαός την αλήθεια.

Ενα ποσοστό ψηφοφόρων στήριξε τη ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ένα άλλο για πολλούς λόγους σ' αυτές τις συνθήκες δεν το έκανε.

Ομως, τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων θα επιδεινωθούν άμεσα, οι αγώνες θα δυναμώσουν και η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" θα συμβάλει στον απεγκλωβισμό δυνάμεων και στη συσπείρωσή τους σ' ένα μεγάλο, πιο ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο.

Την Κυριακή στο εκβιαστικό και ψευδεπίγραφο δίλημμα που θέτει ο δικομματισμός και οι εκπρόσωποί του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση καλούμε το λαό να απαντήσει καταδικάζοντας και τους δύο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ