Κυριακή 20 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Σε... θολά νερά

Πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο με το τηλεοπτικό ζήτημα να... καίει ομοσπονδία και ομάδες

Ο μεγάλος απών του πρωταθλήματος Γιώργος Μαυρωτάς

Sportidea

Ο μεγάλος απών του πρωταθλήματος Γιώργος Μαυρωτάς
Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά εξαιτίας των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας το ερχόμενο καλοκαίρι (Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και στο γενικότερο κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας, με κύριο λόγο την έλλειψη «τηλεοπτικής» στέγης, το πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανοίγει την ερχόμενη βδομάδα την αυλαία του. Το Σάββατο 26 Οκτώβρη οι 12 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα πραγματοποιήσουν τη... βουτιά στα βαθιά, προσπαθώντας η κάθε μια από αυτές να πραγματοποιήσει τους στόχους, τους οποίους έχει θέσει.

Αναζητείται... τηλεοπτική στέγη

Η φετινή διοργάνωση πάντως δεν αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς, αφού στο γενικότερο πλαίσιο που βαδίζουν τα άλλα αθλήματα στη χώρα μας (ποδόσφαιρο, μπάσκετ) και το πόλο -που πέρσι ήταν στην ψηφιακή πλατφόρμα του ΑΛΦΑ- αντιμετωπίζει την έλλειψη. Οπως είχε επισημάνει πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, η σύμβαση με την ΑΛΦΑ DIGITAL είχε και τις συμφωνίες για μετάδοση των αγώνων από τον ελεύθερο ΑΛΦΑ και τον ΠΟΛΙΣ, που ίσως να είναι αυτοί που θα δείξουν φέτος το πρωτάθλημα. Πάντως μέχρις στιγμής τα πάντα παραμένουν ρευστά χωρίς να διαφαίνεται κάτι στον ορίζοντα.

Πλέι οφ στην... ουρά

Μια καινοτομία περιλαμβάνει ο κανονισμός διεξαγωγής του πρωταθλήματος για τη φετινή χρονιά, καθώς, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας, θα υπάρξουν πλέι οφ και για τις ομάδες που θα τερματίσουν στην κανονική περίοδο στις θέσεις από 7-12, όπως ακριβώς και για τις ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 1-6. Οι ομάδες που θα βρεθούν στην 7η και 8η θέση δεν θα αγωνιστούν στην πρώτη φάση, που θα κοντραριστούν οι 9ος-12ος και 10ος-11ος. Οι ηττημένοι των συναντήσεων αυτών υποβιβάζονται στην Α2 και οι νικητές θα αντιμετωπίσουν, στη δεύτερη φάση, τον 7ο και 8ο της κατάταξης. Ως γνωστό Στην πρώτη φάση των πλέι οφ, δε μετέχουν ο πρώτος και ο δεύτερος της κατάταξης, οι οποίοι στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν τους νικητές των συναντήσεων 3ος-6ος και 4ος-5ος. Κατά τα άλλα η λήξη της κανονικής περιόδου έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μάρτη και η έναρξη των πλέι οφ για τις 19 Μάρτη, ενώ η λήξη του πρωταθλήματος για τις 5 Μάη προκειμένου οι διεθνείς να προετοιμαστούν κατάλληλα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μεταγραφές: Σημαντικές μετακινήσεις

Ο Κρις Χάμπερτ αναμένεται να είναι η επιθετική αιχμή των «ερυθρολεύκων»

Sportidea

Ο Κρις Χάμπερτ αναμένεται να είναι η επιθετική αιχμή των «ερυθρολεύκων»
Απ' όλα είχε ο «μπαξές» στο φετινό μεταγραφικό παζάρι της Α1. Οι μετακινήσεις παικτών ήταν πολλές και σε αρκετές περιπτώσεις σημαντικές. Στους κερδισμένους θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαταλεχτεί ο Εθνικός και η Πάτρα, ενώ και ο Ολυμπιακός αν και έχασε σημαντικές μονάδες, προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες. Ασχημα ήταν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, που -πέρα από τα οικονομικά προβλήματα- έχασε σχεδόν όλη την περσινή του βασική επτάδα. ενώ και η Γλυφάδα με τα Χανιά θα μπορούσαν να συγκαταλεχτούν στις ομάδες με απώλειες. Πάντως στη Γλυφάδα την τελευταία στιγμή κατάφεραν να αποκτήσουν δυο παίκτες. Ανεπηρέαστη από το μεταγραφικό παζάρι θα έλεγε κανείς ότι παρέμεινε η Βουλιαγμένη, που για άλλη μια φορά θα στηριχτεί σχεδόν αποκλειστικά στα... δικά της παιδιά, ενώ ο Πανιώνιος για νεοφώτιστος πραγματοποίησε αξιόλογες κινήσεις προκειμένου να έχει εφόδια στην αποστολή του για παραμονή στην κατηγορία...

Το προφίλ των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οταν την προηγούμενη χρονιά τα «έχεις σηκώσει όλα» πραγματοποιώντας το περίφημο τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, ευρωπαϊκό) σίγουρα την επόμενη δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι λιγότερο. Αν και όπως λένε όλοι στους «ερυθρόλευκους», να επαναληφθεί η τριπλή περσινή επιτυχία είναι δύσκολο, εντούτοις οι στόχοι του Ολυμπιακού φέτος δεν μπορεί παρά να είναι σε τρεις άξονες. Ο τεχνικός της ομάδας, Ζλόταν Κάτας, επισήμανε ότι η σκληρή δουλιά θα είναι και φέτος αυτό που θα αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό φέτος. Στο «λιμάνι» πάντως το καλοκαίρι είχαν δυο σημαντικές απώλειες, αφού οι Βολτυράκης και Βλοντάκης άλλαξαν... φανέλες άλλα παρ' όλα αυτά ο ερχομός του έμπειρου Χάμπερτ αντισταθμίζει τα πράγματα. Συνοπτικά το πάρε -δώσε των πρωταθλητών Ευρώπης: ΗΡΘΑΝ: Χάμπερτ, Σχίζας, Λαγωνικάκης, Γ. Γιανναδάκης, Μ. Γιανναδάκης. ΕΦΥΓΑΝ: Βλοντάκης, Βολτυράκης, Οικονομίδης, Σιμάκος, Ευαγγέλου, Λάπας.

Αλλαξε γειτονιά ο Μάκης Βολτυράκης, που θα υπερασπίζεται πλέον την εστία του ΕΘνικού

Sportidea

Αλλαξε γειτονιά ο Μάκης Βολτυράκης, που θα υπερασπίζεται πλέον την εστία του ΕΘνικού
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Την επιστροφή στα πρωτεία του ελληνικού πρωταθλήματος θέλει να κάνει φέτος η Βουλιαγμένη μετά την περσινή σε γενικές γραμμές αποτυχημένη χρονιά. Οι «μπέμπηδες» διεκδίκησαν τίτλο και κύπελλο άλλα εντούτοις απέτυχαν και στα δύο. Φέτος διατηρώντας τον βασικό κορμό αφού τα μεγάλα πάρε-δώσε έλειψαν οι «μπέμπηδες» εμφανίζονται πιο αποφασισμένοι. Ο Βαγγέλης Ρούπακας ξέρει ότι φέτος δε θα μπορεί να ποντάρει στην εμπειρία και το μυαλό του Γιώργου Μαυρωτά που εγκατέλειψε την ενεργό δράση όμως δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του του. ΗΡΘΑΝ: Κατσιαούνης. ΕΦΥΓΑΝ: Καφετζόπουλος, Αναστασιάδης, Σταθόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Σιγά σιγά τα τελευταία χρόνια η έτερη και ιστορική ομάδα του Πειραιά προσπαθούσε να βάλει τις βάσεις για την επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν. Φέτος τα πράγματα φαίνονται καλύτερα από το... πρωί κιόλας αφού ο Εθνικός συγκαταλέγεται στους κερδισμένους του μεταγραφικού παζαριού. Η τριάδα Βλοντάκης, Βολτυράκης, Λοράντος αναμένεται να αποτελέσουν την κύρια αιχμή των Πειραιωτών που στηρίζουν πολλά στην εμπειρία τους. Προπονητής θα είναι ο Ντράγκαν Μουτοτίνοβιτς που ήρθε για να δώσει τον διαφορετικό αέρα στους Πειραιώτες.. ΗΡΘΑΝ: Βλοντάκης, Βολτυράκης, Λοράντος. ΕΦΥΓΑΝ: Σχίζας, Λαγωνικάκης, Ξηφανταράκης.

Σημαντικό ατού για το νεοφώτιστο Πανιώνιο η απόκτηση του έμπειρου Λούδη

Sportidea

Σημαντικό ατού για το νεοφώτιστο Πανιώνιο η απόκτηση του έμπειρου Λούδη
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ούτε στο ελάχιστο δε θυμίζει την περσινή χρονιά το κλίμα που επικρατεί φέτος στον Παναθηναϊκό. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στην κόντρα της διοίκησης με τους παίκτες έφεραν τους «πράσινους» σε οριακό σημείο. Παρ' όλα αυτά έστω και την τελευταία στιγμή πραγματοποίησαν κάποιες μεταγραφές προσπαθώντας να σώσουν τα προσχήματα από τη φυγή βασικών παικτών. Μέχρι την τελευταία στιγμή πάντως οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να πάρουν στην ομάδα τον Καψοκόλη από την Πάτρα. O Ομηρος Πολυχρονόπουλος κλήθηκε να αναλάβει το... τιμόνι του Παναθηναϊκού, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. ΗΡΘΑΝ: Στρατάκης, Λυκούδης, Πανανδρέου, Στρατάκης Γ. Μπόσνιτς. ΕΦΥΓΑΝ: Λοράντος, Λούδης, Χάμπερτ, Παπαναστασίου, Τρελλόπουλος, Καϊάφας Καραμπέτσος, Κοκκάλας, Δήμου.

ΓΛΥΦΑΔΑ: Μπορεί να μη συμμετείχε έντονα στο μεταγραφικό παζάρι, άλλα η Γλυφάδα μάλλον θα πρέπει να θεωρείται χαμένη από το αλισβερίσι του καλοκαιριού, καθώς έχασε τον Μπιτσάκο. Παρ' όλα αυτά οι στόχοι των Γλυφαδιωτών παραμένουν υψηλοί, που μεταφράζεται σε μια θέση στην πρώτη εξάδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Η απόκτηση του Κροάτη Ιβε Ράμπατα, καθώς και του έμπειρου Παυλίδη την τελευταία στιγμή κράτησαν τις ισορροπίες στην ομάδα. Ο Ηλίας Μαχαίρας θα είναι ο προπονητής των Γλυφαδιωτών. Φέτος ΗΡΘΕ: Βιρβίλης. ΕΦΥΓΑΝ: Μπιτσάκος, Δερμιτζάκης.

ΠΑΤΡΑ: Από τις κερδισμένες του μεταγραφικού παζαριού θα πρέπει να θεωρείται η Πάτρα. Οι «Αχαιοί» στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν μια βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με πέρσι απέκτησαν έμπειρους παίκτες με κορυφαίο τον Μπιτσάκο προκειμένου να βάλουν τις βάσεις για την πραγματοποίηση των στόχων τους. Τεχνικός της ομάδας παρέμεινε ο Μπαΐκοβιτς, αφού στο σύλλογο εκτίμησαν τη δουλιά που έκανε πέρσι. ΗΡΘΑΝ: Κρστόβιτς, Καραμπέτσος, Μπιτσάκος, Μπόρος. ΕΦΥΓΑΝ: Ορφανάκος, Λυκούδης.

ΧΑΝΙΑ: Με όπλο την ισχυρή τους έδρα θα πορευτούν και φέτος τα Χανιά που θα προσπαθήσουν να μπουν σφήνα στα λεγόμενα φαβορί. Πάντως το καλοκαίρι έχασαν μια βασική μονάδα τον Μπόρος, άλλα απέκτησαν τον Ξηφανταράκη. Από τους κρητικούς έφυγε και ο ξένος Μπομπιέν, ενώ μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη στο θέμα του αλλοδαπού παίκτη και έτσι δεν αποκλείεται τα Χανιά να μείνουν μια αμιγώς ελληνική ομάδα αν δε βρουν κάτι που τους ενδιαφέρει. Προπονητής των Κρητικών θα είναι ο Λιούμπισα Μέτκιτς.

ΧΙΟΣ: Ηρεμα ήταν τα νερά στο νησί της Μαστίχας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνυφασμένα με το γενικότερο κλίμα «νηφαλιότητας» που υπάρχει στην ομάδα. Οι Χιώτες έμειναν μακριά από κάθε συναλλαγή, αφού ούτε ήρθε ούτε έφυγε κάποιος παίκτης. Ετσι οι στόχοι μάλλον δε θα πρέπει να θεωρούνται κάτι το ιδιαίτερο και θα είναι έκπληξη αν επαναληφθεί η 7η θέση της περσινής περιόδου. Πάντως σημαντικό πλεονέκτημα για τους Χιώτες είναι η παρουσία στον πάγκο του πρώτη τεχνικού της Γλυφάδας, Αντριτς.

ΠΑΟΚ: Ονειρα εξάδας κάνουν πλέον στο «Δικέφαλο του Βορά» αφού θέλουν να συνεχίσουν την καλή πορεία που άρχισαν πέρσι. Μάλιστα ο «Δικέφαλος», βγήκε ιδιαίτερα ενισχυμένος από τις μεταγραφικές κινήσεις, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την περυσινή χρονιά. Η απόκτηση του Τεό Ντόγκα από την Πεσκάρα αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα την προσπάθεια των Θεσσαλονικέων. Αισιόδοξος για το μέλλον εμφανίζεται ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάνος Βέργος. ΗΡΘΑΝ: Κορίτσας, Μαρίνος. Ντόγκας, Γιοβανίτσας. ΕΦΥΓΑΝ: Βούκανιτς, Παπαβασιλείου.

Π. ΦΑΛΗΡΟ: Κάπως καλύτερα από την περσινή χρονιά ευελπιστούν όλοι στο Π Φάληρο να εξελιχθούν τα πράγματα φέτος. Σε γενικές γραμμές η ομάδα παρέμεινε ίδια Ο Δημήτρης Μαυρωτάς θα στηριχτεί και φέτος στον ενθουσιασμό των νεαρών παικτών. ΗΡΘΑΝ: Καφετζόπουλος, Δήμου. ΕΦΥΓΑΝ: Βάσοβιτς, Κατσιαούνης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ιδιαίτερα ενισχυμένος θα παρουσιαστεί τη νέα χρονιά ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» που είναι νεοφώτιστοι στην κατηγορία έχουν σαν στόχο την παραμονή και είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Πάντως, όσον αφορά την ενίσχυσή του μάλλον τα κατάφερε, με κορυφαία στιγμή την απόκτηση του Λούδη από τον Παναθηναϊκό, όπως και του συμπαίκτη του στους «πράσινους», Κοκάλα. Το γενικό κουμάντο στον πάγκο θα έχει ο Ανδρέας Δάσος. ΗΡΘΑΝ: Λούδης, Αναστασιάδης, Σταθόπουλος, Μονιούδης, Κοκάλας, Μπίρο. ΕΦΥΓΑΝ: Βαμβακάρης, Καραμάνης, Βιρβίλης.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Και κράτησε τον βασικό κορμό και ενισχύθηκε ο Ηρακλής αφού οι «κυανόλευκοι» ξέρουν ότι έχουν δύσκολο έργο όσον αφορά την παραμονή τους στην Α1. Στόχος των «κυανολεύκων» είναι να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην έδρα τους προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η αποστολή τους. Σημαντικό πλεονέκτημα για τους νεοφώτιστους η παρουσία του Νίκου Βενετόπουλου στην τεχνική ηγεσία του «γηραιού». ΗΡΘΑΝ: Σάριτς, Παπαγιαννάκης, Ευαγγέλου.


Μπ. ΤΖΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην Αθήνα ο Φιγκέιρας για Ολυμπιακό (2016-05-25 00:00:00.0)
Λιτότητα στο μεταγραφικό παζάρι (2002-08-11 00:00:00.0)
Στη μάχη του φάιναλ φορ (2002-05-24 00:00:00.0)
Ζητείται θέαμα και... θεατές (2001-09-23 00:00:00.0)
Δίψα για διάκριση (2001-05-17 00:00:00.0)
Το... μυαλό στη Βουδαπέστη (2000-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ