Κυριακή 20 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Αδίκημα η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης

Σ' ένα νομικό ζήτημα για τα ναρκωτικά που ξεκίνησε από το στάδιο της προετοιμασίας των σπόρων της ινδικής κάνναβης κλήθηκε να δώσει απάντηση το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σε επαρχιακή πόλη προ τετραετίας στο σπίτι κατηγορουμένου αποκαλύφθηκε ότι αυτός διατηρούσε 130 σπόρους ινδικής κάνναβης σε πλαστικό μπολ σε βαμβάκι εμποτισμένο με νερό που ήταν τοποθετημένο σε θερμοθάλαμο ηλεκτρικής κουζίνας, καθώς επίσης και άλλους 50 σπόρους κάνναβης σε πιάτο με βαμβάκι εμποτισμένο με νερό στο υπνοδωμάτιο. Βέβαια, απ' όλη τη διαδικασία αποκαλύφθηκε ότι οι παραπάνω σπόροι δεν προορίζονταν για... επιστημονικούς σκοπούς, αλλά για την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης.

Το ερώτημα που θα έπρεπε να απαντήσει ο Αρειος Πάγος, μετά από αίτηση αναίρεσης του «καλλιεργητή» στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης, είναι αν οι συγκεκριμένες ενέργειες είναι αξιόποινες και αν εμπεριέχουν την αρχή του επιδιωκόμενου εγκλήματος, καθώς το μετέπειτα βήμα του κατηγορούμενου θα ήταν η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης. Η άποψη της πλειοψηφίας (4-1) δέχτηκε ότι αποτελεί αδίκημα, ενώ ένας δικαστής δέχτηκε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δε συνιστούν πράξεις που περιέχουν την αρχή εκτέλεσης της καλλιέργειας και δε στοιχειοθετείται απόπειρα τέλεσης του εγκλήματος, αλλά αποτελούν μη τιμωρητές προπαρασκευαστικές πράξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ