Κυριακή 20 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διαδικαστικά εκλογών

Στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο υποβάλλονται οι ενστάσεις για τις δημοτικές εκλογές και αντίστοιχα στο Εφετείο για τις νομαρχιακές. Οι ενστάσεις κατά του κύρους των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών εκδικάζονται σε πρώτο και σε τελευταίο βαθμό, αντίστοιχα, στα παραπάνω δικαστήρια.

Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, με τη διευκρίνιση ότι «διόρθωση των αποφάσεων που κρίνουν τις ενστάσεις επιτρέπεται να γίνει από τα δικαστήρια που τις έχουν εκδώσει ύστερα από αίτηση ενός εκλογέα, μόνο για να συμπληρωθούν ατέλειες και να ερμηνευτούν ασάφειες και αοριστίες ή για να διορθωθούν προφανή λάθη που έγιναν κατά την αρίθμηση των ψήφων ή κατά τη σειρά των προσώπων που έχουν εκλεγεί».

Με άλλη εγκύκλιό του, το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει στους δήμους να μη χορηγούν πλέον σε κανέναν εκλογέα, που δεν είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων. Οσοι ψηφοφόροι είχαν παραλειφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους και δεν έλαβαν πιστοποιητικό εγγραφής μέχρι την Κυριακή 13 Οκτώβρη, δεν μπορούν να ψηφίσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ