Κυριακή 27 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σ' όλον τον κόσμο

«ΟΧΙ στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ» διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη...

Associated Press

«ΟΧΙ στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ» διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη...
Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν, εκφράζοντας τα αντιπολεμικά τους αισθήματα.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας, στην Ουάσιγκτον, στη Νέα Υόρκη, στο Σαν Φραντζίσκο, στις Φιλιππίνες (όπου πλέον οι κινητοποιήσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο), στις Βρυξέλλες, στο Αμβούργο, στο Βερολίνο, στην Κοπεγχάγη αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ολλανδίας, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και με πορείες και συγκεντρώσεις απαίτησαν να μη γίνει νέος πόλεμος εναντίον του Ιράκ.

Αξίζει, επίσης να σημειωθεί, ότι έντονο αντιπολεμικό κλίμα υπάρχει ακόμα και μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ, το οποίο εκφράζεται και με μεγάλες κινητοποιήσεις, αλλά και σε πολλές πόλεις (Ατλάντα, Ν. Υόρκη, Ιλινόις, Καλιφόρνια κλπ) με μικρές και μεγάλες συσκέψεις κατοίκων σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους, στις οποίες οι Αμερικανοί πολίτες ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις και εκφράζουν την αντίθεσή τους σ' έναν νέο πόλεμο.

Στις 31 Οκτώβρη, αναμένεται να γίνουν νέα συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, αφού ήδη πραγματοποιούνται συσκέψεις μ' αυτόν το σκοπό.

Στο Λονδίνο, με γνώμονα το μεγάλο συλλαλητήριο της 28ης Σεπτέμβρη, όπου πάνω από 500.000 άνθρωποι βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, στις 31 Οκτώβρη και με κεντρικό σύνθημα: «Σταματήστε τον πόλεμο», οι Βρετανοί φιλειρηνιστές αναμένεται να στείλουν ένα νέο αντιπολεμικό μήνυμα στον πρωθυπουργό Τ. Μπλερ. Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του Λονδίνου, υπογραμμίζουν: «Αυτός ο πόλεμος δεν είναι για τη δημοκρατία, είναι ένας πόλεμος για τον έλεγχο των κοιτασμάτων του πετρελαίου και το στρατηγικό έλεγχο της Μέσης Ανατολής». Σύμφωνα, με τις πληροφορίες που αντλήσαμε, μέσα από τις ιστοσελίδες που διατηρούν οι φιλειρηνικές οργανώσεις στην Αγγλία, έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, στις 6.00 μ.μ. (ώρα Βρετανίας), συγκέντρωση στην «Parliament Square», στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ πλήθος είναι οι προγραμματισμένες προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Παράλληλα, οι φορείς καλούν τους εργαζόμενους του Λονδίνου, αλλά και όλης της χώρας «να βγουν από νωρίς στους δρόμους και να μπλοκάρουν την κυκλοφορία», με κάθε μέσο και τρόπο να προπαγανδίσουν το απογευματινό συλλαλητήριο και να καλέσουν τους πάντες να συμμετέχουν σ' αυτό.


...και στην Κορέα

Associated Press

...και στην Κορέα

...και στη Γαλλία

Associated Press

...και στη Γαλλία

...και στις Φιλιππίνες

Associated Press

...και στις Φιλιππίνες

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ