Κυριακή 27 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας το ξανασκεφτούν

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, υπέγραψε προχτές το νομοσχέδιο των λεγομένων αμυντικών δαπανών, για το 2003. Βλέπετε, το θέμα εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας του Αμερικανού Προέδρου και έχρηζε της ανάλογης προβολής και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης.

Πέρα απ' αυτά, όμως, υπάρχει και η ουσία. Και αυτή βρίσκεται στο γεγονός πως ο «αμυντικός» προϋπολογισμός των ΗΠΑ, για τον επόμενο χρόνο, σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση, εδώ και 25 περίπου χρόνια. Συγκεκριμένα, οι συνολικές δαπάνες προϋπολογίζονται στα 355,4 δισ. δολάρια (369,4 δισ. ευρώ ή 125,9 τρισ. δραχμές) και εμφανίζουν αύξηση, σε σχέση με πέρσι, κατά 12% ή κατά 37,5 δισ. δολάρια. Οπως σημειώνουν και τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι σημερινές στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση από τις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν ο τότε Πρόεδρος Ρ. Ρίγκαν είχε προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις.

Οσοι πιστεύουν ακόμη ότι τα αστρονομικά αυτά ποσά (περισσότερα από το οκταπλάσιο του συνολικού ελληνικού κρατικού προϋπολογισμού) δίνονται για την αντιμετώπιση της «διεθνούς τρομοκρατίας» και των όποιων οργανώσεων τύπου Αλ Κάιντα, καλύτερα να το ξανασκεφτούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ