Κυριακή 27 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Αποφάσεις ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες δεν αποτελεί «μεγάλη μέρα» με «σημαντικά βήματα», όπως ισχυρίζεται ο κ. Σημίτης, ο οποίος ακόμα μια φορά συμφώνησε σε αποφάσεις ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων μικρομεσαίων αγροτών και των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας.

Η δημιουργία του ευρωστρατού σε καμιά περίπτωση δεν είναι σε όφελος των λαών. Ωστόσο, η συμφωνία που εκκρεμούσε, λόγο ελληνικών αντιρρήσεων και η οποία φαίνεται να επιτεύχθηκε, μόνο ερωτηματικά και αμφιβολίες δημιουργούν. Το σίγουρο είναι ότι παρά τις γενικές ρήτρες που ανακοινώθηκαν, η ελληνική κυβέρνηση έκανε «βήματα πίσω» και από αυτά που μέχρι τώρα υποστήριζε και προσπαθούσε να διασφαλίσει μη υπογράφοντας το κείμενο του ευρωστρατού. Οι χτεσινοβραδινές δηλώσεις του Σολάνα, ότι το θέμα του ευρωστρατού έκλεισε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την όλη προσπάθεια «έναν καλό συμβιβασμό», μόνο ανησυχία και ερωτηματικά πρέπει να μας δημιουργήσουν.

Ωστόσο, και αυτή η σύνοδος δεν μπόρεσε να κρύψει τις έντονες ενδοϊμπεριαλιστικές και ενδοκοινοτικές αντιθέσεις, μεταξύ των ισχυρών χωρών - μελών για την πίτα μοιράσματος και τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις τους, στις νέες υπό διεύρυνση χώρες.

Οι λαοί, μαζί και ο ελληνικός πρέπει να ανησυχούν, όμως την ανησυχία τους μπορούν και πρέπει να τη μετατρέψουν σε αγώνα και πάλη για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ