Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΓΚΕΝΚ 1-1
Δυσκόλεψε το... όνειρο

Η στιγμή που ο Λάκης ισοφαρίζει για την ΑΕΚ

Sportidea

Η στιγμή που ο Λάκης ισοφαρίζει για την ΑΕΚ
Μπορεί η ΑΕΚ να πέτυχε κατά το ήμισυ το στόχο της και να μην έχασε για ένα ακόμη αγώνα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, όμως πλέον το όνειρο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο δυσκόλεψε αρκετά. Οχι τόσο από την ισοπαλία που παραχώρησε η Ενωση στην Γκενκ με 1-1 στο «Νίκος Γκούμας», αλλά εξαιτίας της νίκης της Ρόμα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ με 1-0. Ετσι τώρα η ελληνική ομάδα θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική στη Ρώμη προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκριση. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα παραμένει ανοιχτή και η τρίτη θέση που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ με την Γκενκ που τη διεκδικεί να φιλοξενεί την επόμενη βδομάδα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντως, όπως και να γίνουν τα πράγματα, η Ρεάλ εξασφάλισε από χτες την πρόκριση ακόμα και εάν χάσει στο Βέλγιο.

Στο χτεσινό παιχνίδι οι «κιτρινόμαυροι» φορτωμένοι από το άγχος του φαβορί δεν μπόρεσαν να πιάσουν την απόδοση που είχαν στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, πέφτοντας σε πολλά λάθη κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Παρ' όλα αυτά, στο 10` κατάφερε να σημειώσει γκολ με τον Λάκη το οποίο όμως ακυρώθηκε σαν οφσάιντ από τον Ελβετό Μπουσάκα από τον οποίον οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σοβαρά παράπονα. Ο ρυθμός της Ενωσης όμως παρέμεινε χαμηλός με τα λάθη να συνεχίζονται. Σε ένα από αυτά στο 25` ο Σουζούκι από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ ξέφυγε από την επιτήρηση των αμυντικών πάσαρε στον Σονκ και αυτός έγραψε το 1-0 παγώνοντας το «Νίκος Γκούμας». Ομως η απάντηση της ελληνική ομάδας ήταν άμεση, αφού στο 30` ο Λάκης βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και αυτή τη φορά λειτούργησε καλύτερα απ' ό,τι στο Βέλγιο πλασάροντας τον Χονκ και κάνοντας το 1-1. Η είσοδος των Ιβιτς και Σεντένο στην επανάληψη αυτή τη φορά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι στην ΑΕΚ αφού αν και έγινε πιο επιθετική και έχασε κάποιες ευκαιρίες (κλασικότερη του Νικολαΐδη στο 58` που μπορεί και να τον τράβηξε ο Τομάσεβιτς) δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα.

ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης (66' Ιβιτς), Κωστένογλου, Καψής, Ράιτ, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (79' Μαλαδένης), Λάκης, Τσάρτας (66' Σεντένο), Νικολαΐδης.

ΓΚΕΝΚ: Μονς, Τόμασιτς, Ζοκορά, Ρουμανί, Τάις, Βαμφόρ, Ντέρντεν, Μπέσλιγια (89' Σατέλ), Σκόκο, Σονκ, Σουζούκι (93' Σόλι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ