Κυριακή 10 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Οχι, ό,τι και να λένε μερικοί δε συμφωνούμε. Το παγωτό δεν είναι καλοκαιρινό καταναλωτικό είδος και ας ισχυρίζονται για το αντίθετο. Απόδειξη ότι στις ψυχρές χώρες, εκεί που ό ήλιος κάνει την αξιοθρήνητη εμφάνισή του μια φορά το χρόνο, οι άνθρωποι λατρεύουν το παγωτό. Οχι μονάχα το τρώνε αλλά και το παράγουν. Ας είναι λοιπόν Νοέμβρης. Τι αλλάζει; Εμείς θα κάνουμε ένα γλυκό με έτοιμο παγωτό. Τι λέτε για μια τούρτα με παγωτό σοκολάτα; Τι θα χρειαστούμε; Ενα κιλό παγωτό σοκολάτα, ένα πακέτο μπισκότα digestive (ολικής άλεσης), τρεις κουταλιές καλαμποκέλαιο, τρεις κουταλιές κρέμα γάλακτος, 2 πλάκες κουβερτούρα και δυο κουταλιές της σούπας κονιάκ.

Ξεκινάμε με μια πλάκα κουβερτούρας και την ξύνουμε στον τρίφτη του τυριού. Βάζουμε το μπλέντερ σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και το μισό ξύσμα σοκολάτας Ανακατεύομε καλά μέχρι να γίνουν τα υλικά σα λάσπη. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε το μείγμα στον πάτο μιας φόρμας, έστι ώστε η σοκολατένια «λάσπη» να πάει παντού. Απογεμίζουμε τη φόρμα με παγωτό σοκολάτα. Ισιώνουμε από πάνω με ένα μαχαίρι, τοποθετούμε το αλουμινένιο στεφάνι της φόρμας και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Οταν γίνει σαν πέτρα αφαιρούμε στεφάνι της φόρμας. Επειτα λιώνουμε τη δεύτερη πλάκα κουβερτούρας σιγά-σιγά σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το κράμα και το κονιάκ. Τέλος, περιχύνουμε την τούρτα με τη λιωμένη σοκολάτα, αφού φυσικά πρώτα την αφήσουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ