Ξεκινάμε με μια πλάκα κουβερτούρας και την ξύνουμε στον τρίφτη του τυριού. Βάζουμε το μπλέντερ σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και το μισό ξύσμα σοκολάτας Ανακατεύομε καλά μέχρι να γίνουν τα υλικά σα λάσπη. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε το μείγμα στον πάτο μιας φόρμας, έστι ώστε η σοκολατένια «λάσπη» να πάει παντού. Απογεμίζουμε τη φόρμα με παγωτό σοκολάτα. Ισιώνουμε από πάνω με ένα μαχαίρι, τοποθετούμε το αλουμινένιο στεφάνι της φόρμας και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Οταν γίνει σαν πέτρα αφαιρούμε στεφάνι της φόρμας. Επειτα λιώνουμε τη δεύτερη πλάκα κουβερτούρας σιγά-σιγά σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το κράμα και το κονιάκ. Τέλος, περιχύνουμε την τούρτα με τη λιωμένη σοκολάτα, αφού φυσικά πρώτα την αφήσουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα.