Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εντονη αντίδραση της ΓΣΕΒΕΕ

Η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη νέα εκβιαστική εκστρατεία που έχει εξαπολυθεί εναντίον των φορολογουμένων επαγγελματιών, βιοτεχνών και μικρεμπόρων προκειμένου να υποβάλλουν δηλώσεις για το κλείσιμο των υποθέσεων 1993-1998.

Η μαζική αποστολή φύλλων ελέγχου και η εκβιαστική προτροπή των ΔΟΥ να κλείσουν τις υποθέσεις με βάση τη ρύθμιση, διαφορετικά θα ελεγχθούν αυστηρά, όχι μόνο καταρρακώνει το δήθεν προαιρετικό χαρακτήρα της ρύθμισης αλλά την έχει μετατρέψει ήδη σε βιομηχανία εκβιαστικής είσπραξης φόρων.

Οι ΕΒΕ, όπως και τα στοιχεία δείχνουν, αδυνατούν να καταβάλλουν τα ποσά που απαιτούνται για τη ρύθμιση. Ετσι μόνο 250.000 από τις 700.000 προσέφυγαν σ' αυτή. Ο εκβιασμός των υπολοίπων 450.000 να κλείσουν τις υποθέσεις τους, μόνο κράτος δικαίου και νομιμότητας δε στοιχειοθετεί.

Η ΓΣΕΒΕΕ σας καλεί για άλλη μια φορά να δώσετε άμεση εντολή διακοπής της αποστολής των εκβιαστικών σημειωμάτων ελέγχου και να προχωρήσετε σε αναστολή της ρύθμισης προκειμένου να βρεθεί μέσα από διάλογο άλλη λύση κλεισίματος των υποθέσεων που δε θα είναι εξοντωτική για τους ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ