Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Συντονίζουν τη δράση τους

Μονόδρομος ο αγώνας, τόνισε σε συγκέντρωση παγετόπληκτων ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα διεκδίκησης άμεσων και δίκαιων αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον παγετό του περασμένου χειμώνα διαμήνυσαν οι αγρότες του Τυρνάβου, που συμμετείχαν στην ενημερωτική αγροτική συγκέντρωση, το περασμένο Σάββατο, την οποία διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ). Η διοργάνωση της συγκέντρωσης, που έγινε στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, εντάσσεται στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΟΑΣΝΛ για το συντονισμό της δράσης των αγροτών κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ΕΟΑΣΝΛ:

  • Χτες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και στον Αμπελώνα
  • Την Παρασκευή θα γίνει νομαρχιακή, αγροτική σύσκεψη, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, όπου θα συζητηθούν τα τρέχοντα αγροτικά προβλήματα - βαμβάκι, καταστροφές, αποζημιώσεις - καθώς και οι αρνητικές εξελίξεις για τη μικρομεσαία αγροτιά, ύστερα και από τις αποφάσεις του άτυπου Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, για τη διεύρυνση και την «Ενδιάμεση Αναθεώρηση» της ΚΑΠ.
Η συγκέντρωση

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση του Τυρνάβου ήταν ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, ο οποίος κατήγγειλε την επιχείρηση της κυβέρνησης, όλο αυτό το διάστημα, να εξαπατήσει και να κοροϊδέψει τους παγετόπληκτους και υπογράμμισε ότι οι αγρότες του Τυρνάβου δεν έχουν άλλο δρόμο να επιλέξουν, εκτός απ' αυτόν του αγώνα συνεχούς και επίμονης διεκδίκησης.

Συνεχίζοντας ο Γ. Πατάκης επισήμανε ότι και τα προβλήματα των παγετόπληκτων έχουν τη «ρίζα» τους στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις «βαθιά αντιδραστικές τομές», στην, ήδη, αντιαγροτική ΚΑΠ, που αποφασίστηκαν στο άτυπο Συμβούλιο Κορυφής, οι οποίες, τόνισε, σε συνδυασμό με τις προτάσεις της Κομισιόν για την «Ενδιάμεση Αναθεώρηση» της ΚΑΠ, θα επιτείνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Γι' αυτό, πρόσθεσε, ο αγώνας της αγροτιάς πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών.

Την κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης των παγετόπληκτων κατήγγειλε, μιλώντας στη συγκέντρωση, και ο Χ. Αρχοντής, γραμματέας της ΕΟΑΣΝΛ.

Στην αγροτική συγκέντρωση στον Τύρναβο παραβρέθηκε ο Χρ. Κιτσίδης, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Δημοτικής Συνεργασίας», και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Για το θέμα των αποζημιώσεων πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη βουλευτών του νομού, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, την Κυριακή, που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Παγετόπληκτων της επαρχίας Τυρνάβου. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να επιδιωχτεί, τις επόμενες μέρες, συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής και φορέων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ