Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Η επόμενη μέρα της καταστροφής

ΡΩΜΗ.-

Μετά το σεισμό των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 29 ανθρώπων - εκ των οποίων οι 26 παιδιά 3-6 ετών - μετά την κατάρρευση σχολικού κτιρίου, στο χωριό Σαν Τζουλιάνο, αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες, από την εισαγγελέα, εναντίον αξιωματούχων της κυβέρνησης, μηχανικών και εργολάβων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου ερευνών Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, υπήρχε χάρτης, από το 1998, που ανέφερε, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες σεισμολογικές μελέτες, την περιοχή της Μολίζε, σαν σεισμογενή και δεν είχε εκδοθεί, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο εργολάβος, που είχε αναλάβει την ανακαίνιση του κτιρίου και την προσθήκη των δύο ορόφων, δηλώνει, ότι η περιοχή δεν είχε χαρακτηριστεί σεισμογενής, άρα δεν μπορούν να του αποδοθούν ευθύνες.

Και ενώ στο τραγικό χωριό, δεν έχει πάψει να αντηχεί ο θρήνος, για τα 26 παιδιά και τους 3 ενήλικες, που χάθηκαν στο σεισμό της Πέμπτης, οι μετασεισμοί εξακολουθούν να πανικοβάλλουν τους κατοίκους της Μολίζε, ενώ οι 5.000 άστεγοι, που μένουν σε σκηνές, έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα τη βροχή και το κρύο, ενώ κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία και πανεπιστήμια, μέχρι να εξεταστεί η καταλληλότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ