Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της «Φίατ»

ΠΑΛΕΡΜΟ.--

Περισσότερο από ένα μήνα οι εργαζόμενοι στη «Φίατ» βρίσκονται επί ποδός πολέμου, με διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες, προκειμένου να ανατρέψουν τα σχέδια κλεισίματος ορισμένων εργοστασιακών μονάδων και του ξεπουλήματος της μεγαλύτερης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, για δεκαετίες σήμα κατατεθέν της Ιταλίας.

Τη Δευτέρα το βράδυ οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν, όταν εκατοντάδες οργισμένοι εργάτες απέκλεισαν το λιμάνι του Παλέρμο στη Σικελία διαμαρτυρόμενοι και πάλι για τις χιλιάδες απολύσεις που αναμένεται να κάνει η αυτοκινητοβιομηχανία. Οι διαδηλωτές, όλοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Φίατ» στην περιοχή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για την αγορά του από την «Toyota Motor Corp.», σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού κυβερνητικού αξιωματούχου στο «Ρόιτερ». Νωρίτερα ωστόσο, εκπρόσωπος της «Τογιότα» το διέψευσε, ενώ η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δε θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι μόλις στις αρχές του Οκτώβρη η «Φίατ» ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απολύσει συνολικά 8.000 εργαζομένους σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ζημίες της, ενώ τα σενάρια για πώληση της εταιρίας ή μετατροπή της σε μετοχική επενδυτική, εξακολουθούν να οργιάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ