Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πρόσω ολοταχώς για το νέο υπερυπουργείο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ενισχυμένος τα μάλα από την πρόσφατη νίκη των Ρεπουμπλικανών και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, ο Αμερικανός Πρόεδρος απλώς αναμένει την έγκριση για το νέο υπερυπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, η συζήτηση για το οποίο άρχισε χθες στο Κογκρέσο.

Παρά το γεγονός ότι επισήμως ο έλεγχος του Κογκρέσου περνά και στα δύο σώματα στους Ρεπουμπλικάνους από την 1η Γενάρη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δε δείχνει να ανησυχεί ιδιαιτέρως, καθώς οι εκλογές της περασμένης βδομάδας που έδωσαν τη νίκη στους Ρεπουμπλικανούς στηρίχτηκαν κυρίως σε ζητήματα ασφάλειας και κλειδί στην εκστρατεία ήταν και το νέο υπερπουργείο. Προς το παρόν, αναζητείται διακομματική συναίνεση, σύμφωνα με το Ρόιτερς, και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η συζήτηση και η έγκρισή του θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ορκωμοσία του 108ου Σώματος του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει κατατεθεί και βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει πλέον την εξουσία να απαιτεί την εξαίρεση των συνδικαλιστών από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στο όνομα πάντα της εθνικής ασφάλειας. Επιπροσθέτως, το νέο υπουργείο θα έχει τη διακριτική ευχέρεια να προωθεί κατά το δοκούν κανόνες και όρους, όσον αφορά στην προώθηση, απόλυση ή μετάταξη εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ