Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΟΜΑ - ΑΕΚ 1-1
«Ξύπνησε» αργά

Από τους καλύτερους της χτεσινής ΑΕΚ ήταν ο Κατσουράνης

Sportidea

Από τους καλύτερους της χτεσινής ΑΕΚ ήταν ο Κατσουράνης
Ιστορία έγραψε χτες η ΑΕΚ. Οχι φυσικά επειδή προκρίθηκε, αφού μετά από τέτοια εμφάνιση στη Ρώμη αυτό θα ήταν παράλογη απαίτηση. Κατάφερε όμως να είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που αποχαιρετάει το Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς ήττα και η μοναδική στο θεσμό που μέτρησε 6 ισοπαλίες. Αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για να υλοποιήσουν το όνειρο. Γιατί σ' ένα ακόμα κρίσιμο αγώνα η Ενωση ήταν λίγη. Ετσι, με αποκλειστικά δική της ευθύνη, θ' αρκεστεί στο ΟΥΕΦΑ (χάρη στη Ρεάλ που ήρθε ισόπαλη με την Γκενκ 1-1).

Οι «κιτρινόμαυροι» ξύπνησαν πολύ αργά. Ο,τι έπρεπε (και υπόσχονταν) να κάνουν από την αρχή, το έδειξαν στο γήπεδο από το 90' και μετά... Ως τότε εντός πεδιάς υπήρχε μια Ρόμα που αγωνιζόταν στο ρελαντί και απέναντί της ένα συνονθύλευμα. Στα λόγια οι κυπελλούχοι «έχτιζαν ανώγια και κατώγια». Οταν όμως μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο σε καμιά στιγμή, ως το 89', δε δικαιολόγησαν τις προσδοκίες τους. Ούτε στο ελάχιστο.

Μ' εξαίρεση το Χιώτη, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονταν στον κόσμο τους. Αγχος, κούραση, και τα δύο; Ο,τι και να είναι η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική και αδικαιολόγητη. Με δυσκολία άλλαζαν (το πολύ) δύο μπαλιές στα τρία μέτρα... Η μια γραμμή από την άλλη απείχε παρασάγγας, ενώ η λέξεις «καθαρό μυαλό» για τους παίχτες μάλλον ισοδυναμούσαν με φίρμα ινστιτούτου γυμναστικής. Δεν απείλησαν ούτε μια φορά, η άμυνα ήταν «κέντρο διερχομένων» και ασυνεννοησίας, ενώ η μεσαία γραμμή για τους φιλοξενούμενους μάλλον φάνταζε ναρκοπέδιο. Γι' αυτό το πατούσαν ελάχιστα και αραιά...

Οσο για κυκλοφορία της μπάλας, ήταν στη λογική του δακτυλίου σε απαγορευμένο νούμερο. Μόνο κατ' εξαίρεση... Χαρακτηριστικότερο όλων το γεγονός ότι η Ρόμα φάνταζε να αγωνίζεται με καμιά 10αριά παίχτες παραπάνω... Ετσι οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ (40' Ντελβέκιο). Δεν το έκαναν νωρίτερα ή δεν το αύξησαν μέχρι και θεαματικά, χάρη στο Χιώτη και την επιπολαιότητά τους. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η «σεμνή τελετή» θα λάβει τέλος, ο Σεντένο ισοφάρισε (90'). Από κει και πέρα η ΑΕΚ προσπάθησε, όπως όφειλε να έχει κάνει από την αρχή, αλλά ήταν ήδη αργά.

ΡΟΜΑ: Αντονιόλι, Καφού, Ζεμπινά, Σάμουελ, Πανούτσι, Εμερσον, Τομάσι, Λίμα (81' Γκιγού), Κασάνο (65' Κουφρέ), Ντελβέκιο, Μοντέλα.

ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Ράιτ, Καψής (46' Κωστένογλου), Γεωργάτος, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Λάκης (60' Τσάρτας), Σεντένο, Ναλιτζής (46' Ιβιτς), Νικολαΐδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ