Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ
Επιμένουν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι

Πραγματοποιήθηκε χτες στάση εργασίας και αποφασίστηκε κλιμάκωση αν χρειαστεί

Μαζική και αγωνιστική ήταν χτες η συμμετοχή των εργαζομένων της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως Θεσσαλονίκης («Κόκα Κόλα»), στην 4ωρη στάση εργασίας που είχε κηρύξει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, λόγω της άρνησης της διεύθυνσης της εταιρίας να κατέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, μέσα σε αγωνιστική ατμόσφαιρα, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ, Κώστας Αρτεμίου, ο οποίος, κατήγγειλε την «αντεργατική και αλαζονική συμπεριφορά της 3Ε» και εξέφρασε την απόφαση των εργαζομένων της επιχείρησης να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την αποδοχή από την εταιρία των βασικών αιτημάτων που πρέπει να συμπεριληφθούν στη νέα σύμβαση.

Η συγκέντρωση εξουσιοδότησε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και το σωματείο να προχωρήσουν σε κάθε μορφή απεργιακής κινητοποίησης για ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων, που τα βασικότερα είναι: καθιέρωση του 35ωρου - πενθήμερου - 7ωρου, θεσμοοικονομική εξίσωση με τους εργαζόμενους της ΑΜΣΤΕΛ, κατάργηση της «μαύρης εργασίας» και καταβολή των αναδρομικών από τις «κλεμμένες» 3ετίες.

Μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε στο χώρο του εργοστασίου έκτακτη Γενική Συνέλευση των απεργών-μελών του σωματείου, που, αφού κατήγγειλε τη στάση της επιχείρησης, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, αν συνεχιστεί η άρνηση της εταιρίας να υπογράψει τη νέα σύμβαση.

Να σημειωθεί ότι από τους 100 απεργούς που πήραν μέρος στη Γενική Συνέλευση, οι 94 ψήφισαν υπέρ της απεργίας και μόνο 6 κατά. Οπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Νίκος Γρουΐδης, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων όχι μόνο υποστηρίζει την κήρυξη απεργίας αλλά στηρίζει ολόπλευρα την αγωνιστική στάση του σωματείου και της Ομοσπονδίας.

Κατήγγειλε εξάλλου την απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά του σωματείου που επιχείρησε η διεύθυνση της επιχείρησης, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία, με την αποστολή επιστολών στα μέλη του σωματείου για «ενημέρωσή» τους για συνδικαλιστικά θέματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ