Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΠΑΛ
Η αλληλοσφαγή ξαναφουντώνει

Τεράστιες απώλειες για αντάρτες και κυβερνητικά στρατεύματα, με 118 και 60 νεκρούς αντίστοιχα, στις μάχες των δύο τελευταίων ημερών

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.--

Τουλάχιστον 118 αντάρτες και 60 αστυνομικοί και στρατιωτικοί σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στη νέα ανάφλεξη του εμφυλίου, σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου Αμυνας και ανταποκριτές ειδησεογραφικών πρακτορείων και ΜΜΕ στην περιοχή.

Οι αντάρτες, σύμφωνα με το BBC και το «NepalNews», πραγματοποίησαν κατά μέτωπο επιθέσεις σε αεροδρόμιο και βάσεις του στρατού χρησιμοποιώντας οπλισμό που έχουν αποσπάσει από το στρατό, σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ οι Ενοπλες Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν στη συνέχεια και το υπουργείο Αμύνας ισχυρίστηκε ότι οι νεκροί των μαοϊκών ανταρτών ενδέχεται να ξεπερνούν τους 400. Οι μάχες είναι οι σκληρότερες των τελευταίων μηνών, και κατά αναλυτές η εξέλιξη αποτελεί πλήγμα στις συνεχιζόμενες προσπάθειες έναρξης «ειρηνευτικών συνομιλιών».

Επιπλέον των απωλειών των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών, στα θύματα περιλαμβάνονται και τρεις πολίτες, ανάμεσά τους και στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρ' όλα αυτά, ο νέος πρωθυπουργός του Νεπάλ Μπάντρι Πρασάντ Μαντάλ, φέρεται να επιδιώκει «να αποκαταστήσει επαφή με τους μαοϊκούς αντάρτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ