Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον Ουγκώ

Συνέδριο, μουσική και θέατρο περιλαμβάνει το πρόγραμμα του γιορτασμού για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Βίκτωρος Ουγκώ, το οποίο διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από 21-23/11, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών θα διεξαχθεί το ελληνογαλλικό συνέδριο, με σκοπό την παρουσίαση «όψεων» της προσωπικότητας και του έργου του γίγαντα των γαλλικών Γραμμάτων και φιλέλληνα, καθώς και την ανάδειξη της απήχησής του στην Ελλάδα.

Στις 21/11, 9 μμ, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα δοθεί συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του Ουγκώ από τους συνθέτες Μπιζέ, Βάγκνερ, Λιστ, Φορέ. Ερμηνεύει η σοπράνο Μαρία Μιλολιδάκη με συνοδεία στο πιάνο του Πάνου Λουμάκη.

Στις 23/11, 7 μμ, στην αίθουσα «Aula» της Φιλοσοφικής Σχολής (Πανεπιστημιούπολη), η θεατρική ομάδα του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάσει το έργο του Ουγκώ, «Χίλια φράγκα αμοιβή». Σκηνοθεσία: Πηγή Κουτσογιαννοπούλου, σκηνικά: Γεωργία Μπούτου, μουσική: Μιχάλης Γκαρτζόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ