Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κοινό και Ελληνικό Φεστιβάλ

Σύμφωνα, με τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας κοινού, την οποία διεξήγαγε το Ελληνικό Φεστιβάλ, για δεύτερη χρονιά, «το Ελληνικό Φεστιβάλ έχει μπει σε μια νέα περίοδο». Από τα στοιχεία της έρευνας με θέμα «Το Φεστιβάλ Αθηνών αξιολογείται από το κοινό του», η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 700 ατόμων στα εκδοτήρια και 500 ατόμων -για πρώτη φορά- μετά την παρακολούθηση της εκδήλωσης, προκύπτει πως οι μισοί από τους θεατές (46,5%) ήταν πολύ ικανοποιημένοι από τις φετινές εκδηλώσεις.

Ο βαθμός ικανοποίησης διαφαίνεται και από το γεγονός ότι το 85% των θεατών θα σύστηνε σε κάποιον γνωστό ή συγγενή του να παρακολουθήσει την εκδήλωση που παρακολούθησε ο ίδιος. Επίσης, το 47,8% αυτοχαρακτηρίζεται τακτικός θεατής, ενώ το 30% όσων κατοικούν στην περιφέρεια δήλωσε πως ήρθε στην Αθήνα ειδικά για κάποια εκδήλωση.

Και φέτος, το ποσοστό των γυναικών που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις ήταν μεγαλύτερο από το ποσοστό των ανδρών (62,6% γυναίκες, 37,4% άνδρες). Οι γυναίκες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στο χορό και το θέατρο, ενότητα στην οποία αυτή τη χρονιά αυξήθηκε και η προσέλευση των ανδρών. Εφτά στους δέκα θεατές έχουν ανώτατη και ανώτερη μόρφωση, μιλούν ξένες γλώσσες (το 97,4% είναι αγγλομαθείς), απασχολούνται, κυρίως, στον ιδιωτικό τομέα κι έχουν ή μεσαίο ή μικρό εισόδημα. Είναι παθιασμένοι με την ανάγνωση -το 96,2% δήλωσε ότι διαβάζει βιβλία- είναι κάτοχοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, σε ποσοστό 86,8%, κι απ' αυτούς το 75,2% έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ