Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνη και βιοηθική

Αρχίζει αύριο (6 μμ) το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «BioVision» (www.humanrights.gr) στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48). Το φεστιβάλ (διάρκεια έως 25/11) επικεντρώνεται φέτος στη Βιοηθική μέσα από την Τέχνη που διοργανώνει η ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση «Ανοιχτοί Ορίζοντες» σε συνεργασία με το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ και υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Γ.Γ. Ερευνας και Τεχνολογίας.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας συνδυάζουν την κριτική ματιά σπάνιων ντοκιμαντέρ, με τη δυνατότητα πρόσβασης του κοινού σε σχετικές πληροφορίες και σε έργα τέχνης στο διαδίκτυο, όπως και την παράλληλη ενημέρωση για τις εκδόσεις βιβλίων που πραγματεύονται ζητήματα Βιοηθικής.

Στο χώρο του φεστιβάλ η έκθεση βιβλίου θα φέρει το κοινό σε επαφή με το τεράστιο υλικό των πρόσφατων ελληνικών και διεθνών εκδόσεων, που αφορούν στις διαστάσεις και στον προβληματισμό στο χώρο της Βιοηθικής, στην ανίχνευση των επιπτώσεων της γενετικής και της βιοτεχνολογίας πάνω στην κοινωνία και το άτομο. Είσοδος ελεύθερη. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 6μμ-10μ.μ., Δευτέρα 25/11, 3μμ-10μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ