Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στη μάχη των αρχαιρεσιών μέχρι το τέλος

Τελειώνουν σήμερα οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Ομως τα μέλη και τα στελέχη του Συνδικάτου βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική επαγρύπνηση, καθώς είναι αποφασισμένοι μέχρι και την τελευταία στιγμή να δώσουν τη μάχη για την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις εκλογές.

Σε έναν πρώτο απολογισμό αυτών των εκλογών είναι οι χιλιάδες συζητήσεις που έγιναν για τη σημασία των αρχαιρεσιών. Το κύριο που ανέδειξαν αυτές οι συζητήσεις είναι η ανάγκη για το δυνάμωμα του Συνδικάτου, ενίσχυσης του ταξικού προσανατολισμού και καλύτερης οργάνωσης των εργαζομένων ώστε οι αγώνες τους ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να είναι όλο και πιο αποτελεσματικοί.

Ακριβώς αυτός ο ταξικός χαρακτήρας του Συνδικάτου είναι που ενοχλεί την κυβέρνηση και τους εργοδότες και για αυτό μεθόδευσαν μια διαρκή επίθεση μέσω των υποτακτικών τους όλο αυτό το διάστημα ενάντιά του, με κύριο στόχο να πλήξουν τη μαζικότητά του, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες και τους αγώνες τους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ) επιδόθηκαν σε κάθε είδους καταγγελίες, έφτασαν ακόμα να χρησιμοποιούσουν, με πρωτεργάτη την ΠΑΣΚΕ, ακόμα και νομικά μέσα προκειμένου να πλήξουν το Συνδικάτο. Είναι οι ίδιοι που κατά καιρούς κόπτονται τάχα για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Ομως οι δεσμοί του Συνδικάτου με τους εργαζόμενους του κλάδου δε δημιουργήθηκαν στη βάση γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά γεννήθηκαν και γίνονται όλο και πιο ισχυροί στους δρόμους του αγώνα. Στη στάση εργασίας μέσα στο γιαπί για το μεροκάματο, στην απεργιακή συγκέντρωση για την ασφάλεια στην εργασία, στους αγώνες ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Και αυτό δεν μπορεί να εξαλειφθεί από κανένα δικαστήριο και καμιά αυταπάτη περί κοινωνικής συναίνεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ