Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξώδικο προς τον ΟΕΚ

Για το πόσα έχει εισπράξει από τον ΟΕΚ ο πρόεδρος του ΕΚΑ

Εξώδικη δήλωση - πρόσκληση έστειλε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ασκώντας το δικαίωμά του να επιχειρήσει να ελέγξει για αδικαιολόγητο πλουτισμό τον Γ. Φελώνη, πρόεδρο του ΕΚΑ και αντιπρόεδρο του ΟΕΚ. Το εξώδικο στάλθηκε, καθώς η επιστολή που είχε στείλει προ ολίγων ημερών το Συνδικάτο στον πρόεδρο του Οργανισμού, με ανάλογο περιεχόμενο, δεν απαντήθηκε.

Συγκεκριμένα το κείμενο του εξώδικου έχει ως εξής:

«... Κύριε πρόεδρε, κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΕΚ, με την από 13/11/2002 επιστολή μας που έλαβε τον αριθμό πρωτοκόλλου 61101, κατά την κατάθεσή της στον Οργανισμό σας, έχουμε ζητήσει να μας δώσετε συγκεκριμένες πληροφορίες για τον γνωστό Φελώνη Γρηγόριο, κρατικό υπάλληλο και σχεδόν ισόβιο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Επειδή ως σήμερα αρνείστε να μας χορηγήσετε τα στοιχεία που ζητήσαμε, επανερχόμαστε με την παρούσα εξώδικο και ζητάμε να μας ενημερώσετε εγγράφως.

1. Επί πόσα έτη συνολικά στρογγυλοκάθεται ο Γ. Φελώνης στη Διοίκηση του Οργανισμού.

2. Για πόσο διάστημα ακριβώς εκτελούσε χρέη προέδρου.

3. Τι χρηματικά ποσά συνολικά και επακριβώς έχει βάλει στην τσέπη του ο εν λόγω κύριος σαν κάθε είδους αμοιβές από τον ΟΕΚ είτε με τη μορφή αμοιβής, είτε με τη μορφή εξόδων παράστασης, είτε ως αποζημίωση, είτε διαφορετικά.

4. Τους αριθμούς των σχετικών ΦΕΚ και τις όποιες σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, για το ύψος των ποσών που ελάμβανε (Απόφαση για 3/5 κλπ.).

Κύριοι, λόγοι στοιχειώδους διαφάνειας και δημοκρατικής ευαισθησίας επιβάλλουν την έγκαιρη, πριν τις 23 Νοέμβρη ενημέρωσή μας. Το δικαίωμά μας να επιχειρήσουμε να ελέγξουμε για αδικαιολόγητο πλουτισμό τον κύριο Φελώνη Γρηγόριο δε δικαιούστε να το εμποδίζετε...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ