Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Ελεγχος από ορκωτούς λογιστές

Την τακτική των υπαινιγμών φαίνεται να επιλέγει η πλειοψηφία στη διοίκηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το Ταμείο, καθώς το 90% των διαθεσίμων του βρίσκονται, αυτή τη στιγμή, σε μετοχές των οποίων η τρέχουσα τιμή είναι μικρότερη κατά 14,5 δισ. δραχμές από την τιμή αγοράς τους!!!

Στο δελτίο Τύπου δε γίνεται καμία συγκεκριμένη αναφορά στο πρόβλημα του Ταμείου. Αντίθετα, αναφέρεται ότι η πλειοψηφία θεώρησε πως «οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά το Ταμείο, πολύ περισσότερο όταν με αυτή εμπλέκεται η Δικαιοσύνη, δε θα πρέπει να έχει σαν σκοπό απλά και μόνο τον εντυπωσιασμό»! Η αιχμή είναι αυστηρά προσωποποιημένη καθώς μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση στο Ταμείο έκανε ο νεοεκλεγείς στη διοίκησή του Μ. Πηλός, με τον συνδυασμό που υποστηρίζει η ΕΣΑΚ, «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ».

Η αναφορά του συνδικαλιστή ήταν αποτέλεσμα της επιμονής της πλειοψηφίας του ΔΣ να μην οριστεί εξωτερική αρχή για τον έλεγχο της κατάστασης στο Ταμείο, παρ' όλο που η Εξελεγκτική Επιτροπή είχε επισημάνει την αδυναμία της να προχωρήσει σε ουσιαστικό έλεγχο! Η πλειοψηφία, παρ' όλο που αρκετά μέλη του ΔΣ είχαν επίσης διαπιστώσει και καταγγείλει την κατάσταση, θεωρούσε ότι θα καλούσε ορκωτούς λογιστές μόνο εάν «αυτό απαιτούνταν».

Κάτω από την πίεση της «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ», αυτή τη στιγμή έχει ήδη ανατεθεί ο έλεγχος του Ταμείου σε ορκωτούς λογιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ