Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Δόλωμα με έγκριση προκήρυξης 550 θέσεων

Πέντε μέρες πριν την 48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ (25-26.11.2002) και δυο μήνες μετά την απόφαση της Διοίκησης του Ιδρύματος για τον καθορισμό 496 θέσεων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, ήρθε η τριμελής εξ υπουργών επιτροπή να εγκρίνει την προκήρυξη αυτών των θέσεων.

Μάλιστα η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να θριαμβολογήσει για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, όταν η διαδικασία των προκηρύξεων και των κρίσεων αυτών των γιατρών θα διαρκέσουν τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Επιπλέον, η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη και στα μάτια των 5.300 συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ των οποίων η μονιμοποίηση παραπέμπεται στις καλένδες αν ακολουθηθεί η πρακτική των τμηματικών προκηρύξεων. Βέβαια, φαίνεται να υπήρξε και η συμφωνία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) που στην τελευταία της προκήρυξη (15.11.2002) μιλούσε «για μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών με προκήρυξη των 5.300 κενών οργανικών θέσεων».

Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας η τριμελής εξ υπουργών Επιτροπή (Εργασίας, Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης και Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης) ενέκρινε τις 496 θέσεις και 54 θέσεις οδοντιάτρων. Αποκαλυπτική ήταν η δήλωση του υπουργού Εργασίας για την τύχη των υπολοίπων 4.800 συμβασιούχων: «Μέχρι σήμερα υφίστανται εργασιακές σχέσεις τριών ταχυτήτων στο ΙΚΑ που δεν πρέπει να αναπαράγονται εσαεί, είπε ο Δ. Ρέππας. Γι' αυτό ακριβώς επιδιώκουμε τη σύγκλιση σε ένα τύπο εργασιακής σχέσης. Δηλαδή, τη θέσπιση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης χωρίς τη δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου. Οι άλλοι τύποι εργασιακών σχέσεων θα φθίνουν σταδιακά, αφού ουδείς πλέον θα εντάσσεται στο σύστημα Υγείας, με άλλη διαδικασία, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Οι 550 προσλήψεις αποτελούν την αφετηρία προκειμένου αυτό να γίνει πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ