Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κήρυξαν απεργία, «ξέχασαν» τα αιτήματα

Κάλεσμα της ΤΕ του ΠΑΜΕ για αγωνιστική συσπείρωση και διεκδίκηση λύσεων σε πραγματικά προβλήματα

Συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, εργαζόμενοι της περιοχής στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει το ΕΚΗ. Ωστόσο, η φιλοκυβερνητική ηγεσία του ΕΚΗ, αντί να προβάλλει τα σοβαρά προβλήματα και να διεκδικήσει ουσιαστικές λύσεις, περιόρισε τα αιτήματα προβάλλοντας, απλώς, το ζήτημα με το κτιριακό και τη στελέχωση και λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ και ΟΑΕΔ. Μάλιστα, πέρα από την απόφαση για την απεργία, η διοίκηση του ΕΚΗ δεν έκανε καμιά κινητοποίηση για την εξασφάλιση της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία και τη συγκέντρωση. Αποτέλεσμα ήταν η συμμετοχή να είναι πολύ μικρή, παρά τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αντίθετα, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συμμετείχαν στην απεργία προβάλλοντας τα μεγάλα προβλήματα για: δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, 7ωρο -5ήμερο -35ωρο, κατώτερο μισθό 1.000 ευρώ, μείωση της φορολογίας των εργαζομένων κ.ά.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και να διεκδικήσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Επίσης, τους κάλεσε να καταδικάσουν τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που με τη στάση και τις μεθοδεύσεις της αποσιωπά τα πραγματικά αιτήματα και συσκοτίζει την αντεργατική ουσία των μέτρων της κυβέρνησης αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ, τέλος, απευθύνει κάλεσμα προς τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις και να διεκδικήσουν αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες για μια καλύτερη ζωή, δουλιά με δικαιώματα, μακριά από τη λογική του εφικτού και των μικροβελτιώσεων, της συναίνεσης και της υποταγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ