Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Προσπαθεί να εκβιάσει τους ανέργους η ΠΑΣΚΕ

Βαπόρι το βαπόρι, μηχανουργείο το μηχανουργείο, τα μέλη και τα στελέχη της «Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών» (ΑΕΜ) δίνουν τη μάχη του ψηφοδελτίου, καλώντας τους μεταλλεργάτες να πάρουν μέρος μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά. Τους καλούν να διασφαλίσουν με την ψήφο τους την ταξική, αγωνιστική πορεία του Συνδικάτου. Να ρίξουν και πάλι μαζικά στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΑΕΜ ώστε να εξακολουθήσει αυτή η μαζικότερη συνδικαλιστική οργάνωση του Πειραιά να αποτελεί ένα δυνατό όργανο πάλης για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου.

Την ίδια στιγμή οι μηχανισμοί της κυβέρνησης και της εργοδοσίας εντείνουν τη δράση τους για αρπάξουν το Συνδικάτο από τα χέρια των μεταλλεργατών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από χτες έχει τεθεί σε εφαρμογή επιχείρηση για το σταμάτημα της καταβολής του έκτακτου εποχιακού επιδόματος στους άνεργους μεγαλλεργάτες, το οποίο αποτελεί κατάκτηση του Συνδικάτου και της αγωνιστικής του διοίκησης, στην οποία πλειοψηφεί η ΑΕΜ. Συγκεκριμένα, μεταλλεργάτες που πήγαν χτες σε καταστήματα του ΟΑΕΔ να εισπράξουν το επίδομα πληροφορήθηκαν ότι είχε δοθεί εντολή από την περιφερειακή διοίκηση του ΟΑΕΔ να σταματήσει η καταβολή λόγω έλλειψης χρημάτων! Ομως την ίδια ώρα η ΠΑΣΚΕ, η οποία έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου ψηφοθηρία, έταζε ακριβώς στους άνεργους μεταλλεργάτες τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια με αποδοχές εκατομμυρίων!

Το Συνδικάτο έκανε άμεση παρέμβαση στον ΟΑΕΔ και προειδοποίησε ότι θα αντιδράσει δυναμικά, αν δεν καταβληθεί το επίδομα σε όλους τους δικαιούχους. Ακόμα ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού κ. Λιάτσος σε τηλεφωνική επικοινωνία μάς δήλωσε: «Αναζητώ να δω ποιος έδωσε αυτή την εντολή», ανέφερε ότι ίσως να πρόκειται «για τεχνικό λάθος», ενώ διαβεβαίωσε ότι «το επίδομα θα καταβληθεί σε όλους όσοι πληρούν τα κριτήρια. Δεν πρόκειται να μείνει κανείς χωρίς επίδομα».

Ο αγωνιστικός συνδυασμός της ΑΕΜ με χτεσινή του ανακοίνωση ενημερώνει τους μεταλλεργάτες για τη «δράση» της ΠΑΣΚΕ και των άλλων παρατρεχάμενων συνδυασμών, οι οποίοι αξιώνουν ψήφο όταν όχι μόνο απουσίαζαν, αλλά και υπονόμευσαν τους αγώνες του κλάδου του και επισημαίνει: «Οι 140 συνάδελφοι μεταλλεργάτες που αποτελούν το ενωτικό - αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΑΕΜ είναι γνωστοί από την παρουσία τους και τη δράση τους, από τη συμβολή τους στην προσπάθεια να ενώσουν τον κλάδο πάνω στα κοινά προβλήματα, να αντιπαλέψουν την πολιτική της ανεργίας, την πολιτική που στοχεύει στη συρρίκνωση της Ζώνης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοδος της συμμετοχής και δεκάδες νέες εγγραφές στις αρχαιρεσίες(2021-11-25 00:00:00.0)
Ξανά στο «τιμόνι» οι ταξικές δυνάμεις(2010-12-29 00:00:00.0)
Αταλάντευτα στη ρότα των ταξικών αγώνων(2006-10-31 00:00:00.0)
Αύξηση της δύναμης του ταξικού πόλου(2002-12-03 00:00:00.0)
Οταν οι εργοδοτικοί εμφανίζονται ως «αριστεροί»(2002-11-16 00:00:00.0)
Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα(1996-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ