Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Σε σταθερή άνοδο η ΕΣΚ

Τη σταθερή άνοδο της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) τα τελευταία χρόνια, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών για αντιπροσώπους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Υπηρεσίας.

Παράλληλα, το άλλο στοιχείο που προκύπτει απ' αυτές τις εκλογές, είναι η επίδραση που εξακολουθεί να ασκεί στους εργαζόμενους της ΥΠΑ η τακτική των δυνάμεων του δικομματισμού (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ), οι οποίες εξακολουθούν να καταφέρνουν τον εγκλωβισμό του εκλογικού σώματος και να αποσπούν ψήφους, που ουσιαστικά δεν τους ανήκουν.

Σημειώνεται ότι η ΕΣΚ βρίσκεται σε σταθερή άνοδο από το 1996. Τότε είχε ποσοστό 6,4% και 121 ψήφους, ενώ στις πρόσφατες εκλογές αύξησε το ποσοστό σε 12,8% και τις ψήφους σε 183. Σημειώνεται μάλιστα ότι φέτος ο αριθμός των ψηφισάντων ήταν αισθητά μειωμένος (1.514 έναντι 1.962).

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ, καταγγέλλει τις μεθόδους που μετέρχεται η ΠΑΣΚ (τρομοκράτηση, εκβιασμοί, απειλές, ρουσφετολογία, υποσχέσεις κλπ.) προκειμένου να αποσπάσει ψήφους, πάντα με την αρωγή και συνδρομή της υπηρεσιακής ιεραρχίας και την ανοχή αν όχι προτροπή της διοίκησης της ΥΠΑ. Παράλληλα, καταγγέλλεται και ο άκρατος λαϊκισμός της ΔΑΚΕ, που προσπαθεί να δείξει προσωπείο υπερασπιστή των εργαζομένων, αποκρύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο, που γνώρισαν πολύ καλά οι εργαζόμενοι την περίοδο 1990 - 1993 όταν ήταν σε ημερήσια διάταξη ο αυταρχισμός και η ευνοιοκρατία, μαζί με πλήθος τρομοκρατικών μεθόδων.

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να προσπεράσουν τις παγίδες του δικομματισμού και να πορευτούν όλοι μαζί στο δρόμο του αγώνα, το δρόμο που οδηγεί στην ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων και τη σωτηρία της ΥΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ